Osmaniye'de çadır kent ve sokaklar ilaçlanıyor - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de çadır kent ve sokaklar ilaçlanıyor

Osmaniye'de çadır kent ve sokaklar ilaçlanıyorOSMANİYE Osmaniye Belediyesi, çadırkentler ve kent çevresinde hastalık ve hijyen sorunlarının oluşmaması için günlük olarak ilaçlama yapıyor.

21.02.2023 12:53  Güncelleme: 13:00

Osmaniye'de çadır kent ve sokaklar ilaçlanıyor

OSMANİYE Osmaniye Belediyesi, çadırkentler ve kent çevresinde hastalık ve hijyen sorunlarının oluşmaması için günlük olarak ilaçlama yapıyor.

Osmaniye ve 10 ilde yaşanan yıkıcı depremin ardından şehirde 23 noktada 17 bin 772 vatandaşın kaldığı yaşam alanları oluşturuldu. Belediye ekipleri ise çadırkentlerde hastalıklara karşı ve hijyen sorunlarının oluşmaması için dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler tarafından yapılan ilaçlama çalışmalarında lavabo kullanım alanları, çadırkent içindeki toplu alanlar ve çadırların çevresi dezenfekte ediliyor.

Çadırkentte kalan vatandaşlardan Gökhan Gök, depremin hemen ardından asker ve polislerle çadırların kurulduğunu söyledi. İlk günden itibaren herkesin seferber olduğunu ve herkesin depremzedelere yardımcı olduğunu ifade eden Gök, "Çevremizdeki binalarda çok fazla hasar oldu. Gıda, hijyen sorunumuz çok şükür yok. İlaçlarımıza varana kadar soruluyor. Burası şuan iyi. Salgın hastalıkların oluşmaması için ilaçlama yapılıyor, ıslak mendil ve hijyen malzemeleri sağlanıyor" dedi. Vatandaşlar devlet millet ele ele vererek yaralarını sardıklarını belirterek, şuan çadır kentlerde güven ve huzur içinde depremin izlerini silmeye çalıştıklarını ifade etti.

Osmaniye\'de çadır kent ve sokaklar ilaçlanıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de çadır kent ve sokaklar ilaçlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement