Osmaniye'de Hükümlüler Çanakkale İçin Ter Döktü - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Hükümlüler Çanakkale İçin Ter Döktü

Osmaniye\'de Hükümlüler Çanakkale İçin Ter Döktü

Toprakkale'deki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlüler, "Çanakkale'de Şahlananlar" kitabını okuyarak yarışma sınavına katıldı.

30.03.2013 12:10  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlüler, Vehbi Vakkasoğlu'nun yazdığı "Çanakkale'de Şahlananlar" isimli kitabı okuyarak yarışma sınavına katıldılar.

Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu ile NT Kitap-Kırtasiye Osmaniye Şubesi'nin işbirliği ile 19 Şubat-25 Mart 2013 tarihleri arasında yapılan etkinlikle, 148 hükümlünün kitabı okuması sağlandı. NT Kitap-Kırtasiye Osmaniye Şubesi'nin katkıları ile 120 adet kitap, hükümlülerin okumaları için ücretsiz temin edildi. Hükümlüler Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen Toprakkale Lisesi'nde sınava katıldılar. Toprakkale Lisesi'nde yapılan sınava kurum imkanları ile 90 hükümlünün katılması sağlandı. Kurum Müdürü Mustafa Ertekin, "Kahraman ecdadımızın şanlı tarihini bizlere anlatan bir kitabı hükümlülerin okumaları ve sınava katılarak heyecan yaşamaları çok güzel bir olay. Bu etkinliğe katkıda bulunan ve bize destek olan tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum" dedi.

NT Kitap-Kırtasiye Osmaniye Şube Temsilcisi Mehmet Kaya ise, "Çanakkale'de yaşanan olay ve hadiseleri, yediden yetmişe tüm insanların bilmesi gerektiğine inandığımız milletimizin bir parçası olan ve tahliye sonrası tekrar aramıza katılacak olan hükümlülerin böyle önemli bir eseri okumalarına vesile olmaktan kıvanç duyuyorum" diye konuştu.

Kurum Öğretmeni Adem Çimen de, "Bir aydan fazla bir süredir 'Çanakkale'de Şahlananlar' isimli kitap, kurumda bulunan hükümlüler tarafından okundu. Hükümlüler okudukları kitaptan sınav yapılacak olması ve yarışmada ilk beşe girenlere ödüller verilecek olması nedeniyle büyük bir heyecanla fırsat buldukları her anda kitap okudular. Kitaptan özet çıkardılar ve kitapla ilgili olarak aralarında ortaklaşa çalışmalar yaptılar. Kitabı okuyarak böyle bir heyecan ortamının oluşmasına katkıda bulunan ve yarışmaya katılan hükümlüleri kutluyorum" diye konuştu.

Yapılan sınavda 50 sorudan 48 doğru yaparak yarışmanın birincisi olan Hükümlü Sadun Gökkoca ise duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

"Daha önce Çanakkale'de ecdadımızın kahramanlığı ile ilgili olarak birçok şey duymuştum. Ancak ilk defa bir kitap okuyarak Çanakkale Savaşı'nda detaylı olarak nelerin yaşandığını öğrenme imkanım oldu. Kitabı okurken savaş esnasında yaşanan olaylar gözümün önünde canlandı. Şu anki yaşantımızda her türlü imkanımız varken memnuniyetsizlik ifade ederken, savaşa katılan insanların imkansızlıklar içerisinde neler yapabildiklerini okudum. Hayatta sahip olduğumuz imkanların

Mehmetçiğin vatan için, bayrak için, din için ölümü hiçe sayarak iman gücüyle mücadele ettiğini öğrendim. Bu günkü yaşadığımız bütün güzellikleri ve imkanları, ölüme bayrama gider gibi giden kahraman şehitlerimize borçluyuz. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun. Onlara Fatiha, İhlas ve Yasin surelerini okumayı eksik etmeyelim. Böyle bir yarışmayı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Yarışmada ilk beş içerisinde yer alan hükümlülere Nisan ayı içerisinde Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun katılımı ile yapılacak programda ödüllerinin verileceği ifade edildi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Hükümlüler Çanakkale İçin Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement