Osmaniye'de LGS Heyecanı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Osmaniye'de LGS Heyecanı

13.06.2026 13:12

Osmaniye'de 8,316 öğrenci LGS için 36 okulda sınava girdi. Sonuçlar 10 Temmuz'da açıklanacak.

OSMANİYE'de 8 bin 316 öğrenci Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınava girdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav, kent genelinde 36 okulda ve 476 salonda yapıldı. Toplam 8 bin 316 öğrenci, liseye geçiş için ter döktü. Tedbirler kapsamında ise 1061 öğretmen ve 514 emniyet mensubu görev aldı.

Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi ve Hasan Aybaba Anadolu Lisesi başta olmak üzere birçok okulda sınav öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Öğrenciler, kimlik ve sınav giriş belgeleri kontrol edildikten sonra salonlara alındı. Bazı öğrencilerin sınav merkezlerine son dakikalarda yetişmesi dikkat çekti. Aileler ise çocuklarının sınavda başarılı olması için dua ederek, okul bahçesi dışında bekledi.

Sınav sonuçları ise 10 Temmuz'da meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/ Osmaniye,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de LGS Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement