Osmaniye Valisi, Osmaniye Kent Müzesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Valisi, Osmaniye Kent Müzesi'ni Ziyaret Etti

Osmaniye Valisi, Osmaniye Kent Müzesi\'ni Ziyaret Etti

Vali Dr. Mehmet Oduncu ve protokol mensupları Osmaniye Kent Müzesini ziyaret ettiler ve Müze Görevlisi Ayşe Erat tarafından müze ile ilgili bilgi aldılar.

31.10.2013 22:10  Güncelleme: 22:08

Vali Dr. Mehmet Oduncu ve protokol mensupları Osmaniye Kent Müzesini ziyaret ettiler. Cumhuriyet Bayramı kutlama törenin ardından Müzeyi ziyaret eden Vali Oduncu ve beraberindekilere, Müze Görevlisi Ayşe Erat tarafından bilgi verildi.

Vali Oduncu ve beraberindekiler, ilk olarak, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin mankenlerle görselleştirilerek sergilendiği Arasta Çarşısını gezdiler. Terzi, sarraf, köşker, nalbant, dokumacı, kalaycı, kaşıkçı, bıçakçı, demirci gibi meslek erbaplarının dükkanları ve geçmiş dönemlerde mesleklerini icra ederken kullandıkları aletlerin sergilendiği bölümün ardından Osmaniye'de geçmiş dönemlerdeki köy yaşamı, düğün evi, yöresel yiyecekler ve kullanılan tarım aletlerinin bulunduğu bölümleri de inceleyen Vali Oduncu, son olarak Müzenin ikinci katında Osmaniye'nin tarihi ve coğrafi özelliklerinin sergilendiği "Geçmişten Günümüzü Osmaniye" adlı bölümü gezdi. Bu bölümde Vali Oduncu'ya Osmaniye'de geçmiş dönemlerde yaşamış uygarlıklar, Osmaniye'nin coğrafi yapısı, Osmaniye'den yetişen değerler hakkında bilgi verildi. Vali Oduncu ve beraberindekiler Kurtuluş Savaşı dönemindeki Osmaniye'nin panaromik olarak sergilendiği bölümü de ziyaret ettiler.

Müzedeki incelemelerin ardından, Osmaniye Kent Müzesinin kültürel olarak çok önemli bir değer olduğunu ifade eden Vali Dr. Mehmet Oduncu, "Osmaniye'de yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu müzeyi ziyaret etmelerini arzu ediyorum. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız müzeyi ziyaret ettiklerinde Osmaniye'nin geçmişten bu yana gelen kültürünü, unutulmuş olan değerlerimizi öğrenmiş olacaklar. Bizler de Osmaniye'deki okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizin bu müzeyi muhakkak görmelerini sağlayacağız," diye konuştu. Müzenin çok güzel düzenlenmiş olduğunu da belirten Vali Oduncu, "Osmaniye Kent Müzesi, Osmaniye'mizin tarihini ve geçmişten bu yana gelen kültürünü canlandırarak çok güzel bir biçimde yansıtıyor. Her şehirde böyle etnografik bir müzenin bulunmasında yarar var. Müzemiz Osmaniye için önemli bir kültür varlığı. Müzenin yapımında emeği olan herkesi tebrik ediyorum,"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmaniye Valisi, Osmaniye Kent Müzesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement