Osmanlı Yatılı Erkek Kur'an Kursu Eğitime Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Yatılı Erkek Kur'an Kursu Eğitime Açılıyor

Osmanlı Yatılı Erkek Kur\'an Kursu Eğitime Açılıyor

Bilecik'te kurulan Osmanlı Hafızlık Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nun, yarıyıl tatilinin ardından eğitime başlayacağı bildirildi.

02.02.2017 13:42

Bilecik'te kurulan Osmanlı Hafızlık Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nun, yarıyıl tatilinin ardından eğitime başlayacağı bildirildi.

İl Müftüsü Necati Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen, FETÖ'ye ait pansiyonun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle İl Müftülüğüne tahsis edildiğini hatırlattı.

Söz konusu binanın Osmanlı Hafızlık Erkek Yatılı Kur'an Kursu adıyla hizmet vereceğini ifade eden Akkuş, burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulunda öğrenim gören ve ailelerinin onay verdiği öğrencilerin eğitim göreceğini belertti,

Akkuş, yapılan bu çalışmayla Bilecik'te hafızlık Kur'an kursu eksikliğini gidermiş olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yarıyıl tatilinden sonra da belirlediğimiz imam hatip lisesinde belirlediğimiz sınıfta öğrenim gören 27 öğrencimiz okula gitmeyecekler ve bir sene boyunca izinli sayılacaklar. Biz de bir sene içinde öğrencilerimize hafızlık programını tamamlatmayı düşünüyoruz. Bize tahsis edilen bina 120 yatak kapasiteli ama sadece yurt olarak düşünüldüğünde bazı bölümleri sınıf yapacağız, bazı bölümleri yatakhane olacak. Bunu düzene koyduktan sonra inşallah kızlarla ilgili talepler var, ilçelerden de talepler var. Talepleri karşılamak için çözüm arayışına başlayacağız. Çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlı Yatılı Erkek Kur'an Kursu Eğitime Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement