Ovaazatlı'da Seçim Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Ovaazatlı'da Seçim Heyecanı

Ovaazatlı\'da Seçim Heyecanı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne Bağlı Ovaazatlı Beldesinde Yarın Belediye Seçimi Yapılacak.

04.12.2010 17:11

BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ovaazatlı beldesinde yarın yapılacak belediye seçimi öncesi, siyasi partiler arasındaki yarış hızlandı. Partiler seçimleri kazanmaları halinde yapacakları hizmetleri anlatırken, bir yandan da beldeye yardımlar sürüyor. Bunun en ilginç örneği ise Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından beldeye verilen ve üzerinde 'Bu kepçe bakanımız tarafından Ovaazatlı'mıza hediye edilmiştir' yazılı iş makinası oldu.

Belde statüsüne 1974 yılında geçen ancak AK Parti'nin "Bütünleşik Şehir" projesi adı altında uygulamaya geçirdiği kanunla birlikte Mustafakemalpaşa İlçe Belediyesine bağlanan Ovaazatlı, Bursa 2. İdare Mahkemesi'nce, yeniden belde statüsüne kavuştu. 12 Şubat 2010 tarihinde alınan bu kararla birlikte Ovaazatlı yarın yapılacak seçim ile yeni belediye başkanını belirleyecek.

Bugüne kadar aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu pek çok siyasi parti liderinin ziyaret ettiği beldede seçim çalışmaları hızlandı. Seçim sürecinde çeşitli partilerden çeşitli yardımların yapıldığı beldeye bugün de Devlet Bakanı ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, kepçe hediye etti. Çelik tarafından Ovaazatlı'ya gönderilen iş makinesinin üzerinde ise, 'Bu kepçe bakanımız tarafından Ovaazatlı'mıza hediye edilmiştir' yazısı dikkat çekti.

Ayrıca AK Parti'li Mustafakemalpaşa İlçe Belediyesi ise beldeye döşenmek üzere çok sayıda parke taşı yolladı, yiyecek stantları oluşturdu.

7 SİYASİ PARTİNİN ADAYI YARIŞACAK

Anayasa değişikliği paketinin oylandığı 12 Eylül'deki referandumda 834 hayır, 311 evet oyunun çıktığı beldede yarın yapılacak belediye seçimlerinde AK Parti Belediye Başkanı Adayı İlhan Gürkaş, CHP Belediye Başkan Adayı Celal Tunca, DP belediye Başkan Adayı Ayhan Güre, SP Belediye Başkan Adayı Sönmez Duman, TP Belediye Başkan adayı Gülten Bayram, MHP Belediye Başkan adayı Halil Kahraman ve LDP Belediye başkan adayı Orkun Köksoy yarışacaklar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ovaazatlı'da Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement