Özburun Kartepelileri Aydınlattı - Son Dakika
Güncel

Özburun Kartepelileri Aydınlattı

Özburun Kartepelileri Aydınlattı

Özburun, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gençlere ve aileler yönelik iki oturum halinde seminer verdi.

11.01.2012 16:00

Kartepe Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Sosyolog Yazar Yusuf Özkan Özburun, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gençlere ve aileler yönelik iki oturum halinde seminer verdi. Özburun öğrencilere kendilerini yetiştirirken nelere dikkat etmeleri konusunda, ebeveynlere de huzurlu bir aileyi keşfetmenin ipuçlarını anlatarak ilçe halkını aydınlattı.

Kartepe Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğindeki düzenlediği eğitim seminerinde Sosyolog Yusuf Özkan Özburun'u Kartepelilerle bir araya geldi. İlçe halkının ilgi gösterdiği konferansta Sosyolog Yusuf Özkan Özburun, ilk oturumda gençlere hitap etti. Gelecek planları yapan gençlerin kendilerini yetiştirirken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda sinevizyon gösterimi eşliğinde akıcı bir sunumda bulundu.

Gençlerin kendini tanıları gerektiğini bunun için de bilgisayar ve cep bağımlılığından uzak durarak kendilerini kontrol etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Özburun, bilge adamların deyişlerinden örnekleri ile süslediği sunumunda, "Kendini keşfederek insan olduğunuzun farkına varın. Her insanın bir rüyası bir ideali olmalı. Zihninizi bu ideallerinizle genişletin. Bunun için çevreden kopmamalısınız bunu da bilgisayar ve cep telefonu bağımlılığından kendinizi uzak tutarak gerçekleştirin. Bu iki olgu sizi sosyal ilişkilerden koparmaktadır" dedi.

Huzurlu Aileyi keşfetmenin yollarını da ebeveynlere aktaran Özburun, "İnsanımıza uzun zamandır çocuk eğitimi, kadın erkek fıtratı anlatılmadı. Bundan dolayı boşluklar oluştu. Bunun önüne geçmek için öncelikle ne tür bir anne babayız ona bakmalıyız. Çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız. Nasıl bir anne baba olduğumuza bakmalıyız. Aile bir ilişkiler sistemidir bu nedenle ailede rol dağılımını iyi uygulamalıyız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özburun Kartepelileri Aydınlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement