Erzurum'da İglo Kafesi İnşası İçin Kollar Sıvandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erzurum'da İglo Kafesi İnşası İçin Kollar Sıvandı

Erzurum\'da İglo Kafesi İnşası İçin Kollar Sıvandı
19.02.2014 12:59  Güncelleme: 14:22

Erzurum Palandöken'e Angola'dan getirttirilen özel teknik ekip ile, Türkiye'nin en büyük İglo kafesi yapmak için çalışmalara başlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum'da Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde çalışmalar yapmaları için Angola'dan getirttirilen özel teknik ekip, Türkiye'nin en büyük İglo kafesini yapmak için kolları sıvadı.

6 METRE YÜKSEKLİĞİNDE KARDAN İGLO KAFESİ YAPILACAK

Türkiye'nin sayılı kayak pistlerinden birisi olan Konaklı Kayak Merkezinde Türkiye'nin en büyük 6 metre yüksekliğinde kardan İglo Kafesi yapılacak. Angola'dan gelen yabancı ekip, İglo kafenin yapımına başladı.

Daha çok Eskimoların bir kısmının sürekli olarak ya da av sezonlarında geçici olarak yaşadığı sıkıştırılmış kardan ev (İglo) Konaklı'ya görsel bir güzellik katmasının yanı sıra kafe olarak da hizmet verecek.

"İLK OLARAK BİZİM ÜLKEMİZDE ANGOLA'DA YAPILMIŞ"

İglo kafenin tamamlanmasından sonra Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla hizmete açılacağını belirten Angoralı teknik ekipten Christion Batailla, "İglo Kafe ilk olarak bizim ülkemiz Angola'da yapılmış. Biz de Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde çalışmalarda bulunmak üzere Erzurum'a geldik. İglo kafeyi de yakın zamanda bitireceğiz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da İglo Kafesi İnşası İçin Kollar Sıvandı - Son Dakika


Advertisement