Başkanın Çağrısına Uydu, İş Yerinin İsmini Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Başkanın Çağrısına Uydu, İş Yerinin İsmini Değiştirdi

Başkanın Çağrısına Uydu, İş Yerinin İsmini Değiştirdi

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun, ilçedeki 104 esnafa mektup yazarak Türkçe tabela çağrısı yapması üzerine, Hair Designer isimli iş yeri ismini Ahmet Gürel Berber olarak değiştirdi.

14.06.2017 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun, ilçedeki 104 esnafa mektup yazarak Türkçe tabela çağrısı yapması üzerine, Hair Designer isimli iş yeri ismini Ahmet Gürel Berber olarak değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş yerlerine Türkçe tabela çağrısı sonrası Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu belediyenin işletmesi olan Zeytin Cafe'nin ismini Zeytin Bahçe olarak değiştirdi ve ilçede iş yeri isimleri yabancı olan 104 esnafa mektup yazarak Türkçe tabela vurgusu yaptı. Bu çağrıya ilk uyan isim Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan berber dükkanı oldu. Daha önce Hair Designer olan iş yerinin ismi Ahmet Gürel Berber olarak değiştirildi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, iş yerinin ismini Türkçe tabelaya çeviren Ahmet Gürel'i ziyaret ederek tebrik etti. Kafaoğlu iş yeri sahibine Altıeylül Belediyesi yazılı saat hediye ederek, tıraş oldu. Ziyarette konuşan Başkan Kafaoğlu, "Ahmet kardeşimizin iş yerinin ismi daha önce Hair Designer'di. Sayın Cumhurbaşkanımız artık Türkiye'de iş yerlerinde yabancı isimler görmek istemediğini, öz Türkçe isimler kullanılsın demişti. Türkçe dili oldukça kullanılan bir dil, diğer dillerden de kelime haznesi açısından oldukça zengin. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına ilk olarak biz uyarak Zeytin Cafe'nin ismini Zeytin Bahçe olarak değiştirdik. Daha sonra 104 iş yerine mektup yazarak Türkçe tabela vurgusu yaptık. Ahmet kardeşimiz ilk adımı atarak ilçemizde iş yerinin ismini yabancıdan Türkçe'ye çeviren ilk esnaf oldu, Ahmet kardeşimizin bu davranışı diğer esnaflara örnek olmalı. İnanç, bayrak, devlet, millet, vatan önemli olduğu gibi dilimiz de önemli. Ahmet kardeşimi kutluyorum. İş yerinin ismini değiştiren tüm esnaflarımızı ziyaret edeceğim" diye konuştu.

İş yeri sahibi Ahmet Gürel ise "Sayın Cumhurbaşkanımızın yabancı tabelalara karşı yaptığı açıklaması ve ardından Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun mektubundan sonra tabelamızı değiştirdik. Gençlere yol gösterdiği için başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkanın Çağrısına Uydu, İş Yerinin İsmini Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement