Engelli Öğrencilerin Okuma Azmi - Son Dakika
Güncel

Engelli Öğrencilerin Okuma Azmi

Engelli Öğrencilerin Okuma Azmi

Muş’un Bulanık ilçesinde tekerlekli sandalyeye mahkum Özgenur Çakar (10) ve Berkan Demir (10), okumak için hiçbir engel tanımıyor.

02.12.2015 13:10

Muş'un Bulanık ilçesinde tekerlekli sandalyeye mahkum Özgenur Çakar (10) ve Berkan Demir (10), okumak için hiçbir engel tanımıyor.

Bulanık ilçesinde kas erimesi nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan engelli öğrencilerin okuma azmi engel tanımıyor. Azmi ve kararlılığıyla çevresindekilere örnek olan 8. sınıf öğrencisi Özgenur Çakar, tekerlekli sandalye ile okula gitmek için her gün bin 500 kilometre yol kat ediyor. DSİ ortaokulunda eğitimine devam eden Çakar, tek hayalinin üniversiteye yerleşmek ve eğitimine devam etmek olduğunu söyledi. Engelli olmanın eğitimine engel olmadığını ifade eden Çakar, "Çünkü akıl yaşta değil başta. Ben de okuyup milletime hizmet edeceğim" dedi.

Kaldırım ve buna benzer alanlarda engelli geçişinin olmamasından şikayetçi olan Çakar, belediye yetkililerinin bu konuda engellilere yardımcı olması gerektiğini kaydederek, "Engelliyim diye bir köşeye çekilip ağlamanın anlamı yok. Her engelli kendine göre bir iş bulup yapabilir veya okuyabilir. Eğer ben okumasaydım, ileride neden okumadım diye hayıflanırdım. Tek sıkıntımız, evden okula gelirken kaldırımlarda oluşan sıkıntılardan büyük eziyet çekiyoruz. Bunların yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bulanık'ta kış mevsiminin çetin geçtiğini belirterek yetkililerden servis talebinde bulunan Çakar, "Her gün ailelerimiz tarafından okula getiriliyoruz. Kaldırımlarda engelli geçişlerinin olmaması kadar kış mevsiminde çok zorlanıyoruz. Bunun için bir servis ayarlanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Özgenur Çakar ve Berkan Demir'in engelli olmasına rağmen başarılarıyla birçok öğrenciyi geride bıraktığının altını çizen Okul Müdürü İshak Bostancı, "Azmin elinden bir şey kurtulmuyor. Okulumuzda engelli girişi var. Özgenur için sınıfını giriş katına aldık. Kantini bile engelli öğrencilerimiz için alt kata getirdik. Engelliler için WC'ler var. Arada sırada engelli öğrencilerimizi üst katlara çıkarıp gezdiriyoruz. Öğretmen odalarına götürüyoruz. Engelli öğrencilerimizin rahat etmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

Berkan Demir ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yetkililerden servis hizmetinin sunulması talepleri olduğunu ve bunun için seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Öğrencilerin Okuma Azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement