(Özel Haber) Eski YÖK Başkanı Özcan, Resmen Pilot Oldu - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Eski YÖK Başkanı Özcan, Resmen Pilot Oldu

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi, eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, havada 1,5 saatlik uçuş sınavının ardından resmen pilot oldu.

15.06.2012 17:15

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi, eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, havada 1,5 saatlik uçuş sınavının ardından resmen pilot oldu.

Varşova Büyükelçisi, eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türkkuşşu Tesisleri'nde aldığı 160 saat teorik, 60 saat pratik eğitimin ardından bugün sınav uçuşunu başarıyla tamamlayarak resmen pilot oldu. 1.5 saatlik uçuş sonrası duygularını İHA'ya anlatan Özcan, çok mutlu olduğunu fakat öğrendiklerinin daha çok küçük şeyler olduğunu belirterek, "Hocayla bugün uçuş metotlarına girdik. Daha öğreneceğim çok şey, çok yolumuz var. Bu 50 saatlik eğitim bitti; ama herşey bitmiş değil" diye konuştu.

Özcan, Varşova'da uçmak istediğini, onun için bu 50 saatlik eğitimi gitmeden tamamlamasını sağladıklarını ifade ederek, "Ama Varşova'dan önce kötü hava şartlarında nasıl uçulacağını öğrenmek istiyorum. Biraz önce Esenboğa Havaalanı'na gittik hocamla, bunu öğretti bana. Bir alet var, kötü hava şartlarında sizi piste indiren, onu öğrendim. Esas pilotluk orda, bizim yaptığımız temel eğitim. Hareket ettirmek, kaldırmak, indirmek gibi şeyleri öğrendik. Biraz da aletlerin nasıl çalıştığını öğrettiler. Esas bundan sonra gelen kısım... İnşallah o aletle daha güzel bir uçuş sağlanmış olacak" dedi.

Özcan'ın hocası, baş uçuş öğretmenliği yapan Ferdi Tombul ise, başkanın çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyerek, "Genç öğrencilerimizden çok daha başarılı bir süreç geçirdi. Çoğu öğrenciden çok başarılı inişler yapıyor, kontrol altında tutabiliyor. Bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Eski YÖK Başkanı Özcan, Resmen Pilot Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement