Zonguldak'ta Köylerine Dönebilmek İçin Kavşak İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Köylerine Dönebilmek İçin Kavşak İstiyorlar

Zonguldak\'ta Köylerine Dönebilmek İçin Kavşak İstiyorlar

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Örmeci köyünde vatandaşlar köylerine gidebilmek için dönerli kavşak istedi.

15.01.2014 10:39  Güncelleme: 10:46

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Örmeci köyünde vatandaşlar köylerine gidebilmek için dönerli kavşak istedi. Örmeci köyünde ellerine aldıkları "Kavşak istiyoruz", "Kavşak yoksa oy yok", "Millet gidiyor aya, biz geçemiyoruz karşıya" yazılı pankartlarla eylem yapan köylüler, yetkilileri göreve çağırdı. Yola dönerli kavşak yapılması için imza toplayan köylüler, Zonguldak milletvekillerine dosya teslim edilmesi sonrasında söz alındığını, ancak sözün yerine getirilmediğini ifade etti. Köprü yapımı sırasında diğer köprüden tek yönlü olarak köylerine gittiklerini, ancak inşaatı biten köprünün trafiğe açılmasının ardından bu yol kapatılarak köylerine gidemediklerini köye gitmek için kendi araçlarıyla 6 kilometre gidip köylerine ulaştıklarını belirten köylüler, "zor durumda olduklarını" bildirdi.

Örmeci Köyü Muhtarı Muhammet Yan, milletvekillerinin köyde yapılan şenliklerde vatandaşlara alt geçit sözü verdiklerini, ancak her nedense yaklaşık 3 yıldan beri buna bir çözüm bulunmadığını ifade etti. Muhtar Yan, bu sorunu 4 yıldan beri çevre köylerin muhtarları ile beraber çözmek için uğraştıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Önce vekillerimiz, 3 valimiz buraya gelerek incelemeleri sonucu biz söz aldık. Milletvekillerimiz alt geçit sözü verdi. Ancak, 3 yıldan beri buna bir çözüm bulunmadı. Her seferinde bize Devlet Su İşlerini (DSİ) öne attılar. DSİ bize burada köprüden 210 metre ileriden itibaren alt geçidi yapabileceğimize dair elimizde resmi belgemiz var. DSİ'nin gözetiminde yapılmak şartı ile belgeyi aldık. Kastamonu Karayolları 15. Şube Müdürlüğü'ne gönderdik. Bununla ilgili çalışma halen devam etmektedir. 2013'ün Aralık ayında bize 15. Bölge Müdürlüğü'nden evrak geldi. Ada ve parsel numaralarını istediler. En son onu da gönderdik. Yaklaşık bir aydan beri yanıt gelmedi. Vekilimiz burası ile ilgili araştırmalarını yapıp bize bir cevap vereceklerini söyledi."

2014 yılı yerel seçimlerine sayılı günler kala Örmeci köyü halkının mağdur edildiğini anlatan Örmeci Köyü Muhtarı Muhammet Yan, şunları söyledi: "Bakacakkadı Köprüsü'nün açılmasıyla duble yoldan dolayı Örmeci köyüne dönüşler kapatılmış ve köy halkı mağdur edilmiştir. Bu durum 910 seçmene sahip Örmeci köyünün ulaşımını olumsuz etkilemiştir. Fazladan 6 kilometre mesafe yaparak aynı konuma geliniyorsa çaresizliğimizi anlatmaktan başka bir şey olamaz. Bütün bunlar düşünüldüğü zaman etkilenen kişi sayısı 7-8 bin kişidir. Yangın, sağlık ve doğal afet gibi sorunlarda köylere müdahale edecek ambulans, itfaiye gibi araçlar nasıl gelecek. Bir hastanın 3 kilometre ilerideki sağlık ocağı, eczane gibi yerlere ulaşımı artık 3 değil 12 kilometre olmuştur. Hükümetin bu duruma acilen müdahale etmesini ve bize yardım etmesini istiyoruz. Verilen sözler tutulmalı, 2-3 yıl önce hangi siyasi ne sözü verdiyse yerine getirmelidir. Kısaca derdimize çare olacak devayı arıyoruz ve yetkililere sesleniyoruz."

Örmeci köyü vatandaşlarından İsmail Çavuş da, şöyle konuştu: "Halkımız burada mağdur olmasın." Bahattin Tavukçu da bu sorunun sadece kendi sorunları olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bu sorun sadece bizlerin sorunu değildir. Tüm Devrek, Çaycuma, Gökçebey ilçelerine bağlı en az 7,8 köyün sorunu ve problemidir. Buradaki kavşak bizim ulaşımımızı en az 5,6 kilometre ileriye taşıyor. Bu da gidiş geliş olarak 12 kilometre yapıyor. Gerek vatandaşın gerek kamunun harcamalarını ister istemez yükseltiyor. Vatandaşın durumu ve hali bellidir. Bu yüzden hepimiz sıkıntı çekmekteyiz."

Basın bildirisinin okunmasının ardından vatandaşlar kendi araçlarıyla veya karşıya yürüyerek geçmesi dikkat çekti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Köylerine Dönebilmek İçin Kavşak İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement