Tır'a Çarpmamak İçin Duran Kamyona Yolcu Otobüsü Çarptı: 2 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Tır'a Çarpmamak İçin Duran Kamyona Yolcu Otobüsü Çarptı: 2 Yaralı

Tır\'a Çarpmamak İçin Duran Kamyona Yolcu Otobüsü Çarptı: 2 Yaralı

TEM Otoyolu Ankara istikametinde şehirlerarası bir yolcu otobüsü, aniden emniyet şeridinden yola çıkan TIR’a çarpmamak için ani fren yapan kamyona arkadan çarptı.

15.12.2015 16:17

TEM Otoyolu Ankara istikametinde şehirlerarası bir yolcu otobüsü, aniden emniyet şeridinden yola çıkan TIR'a çarpmamak için ani fren yapan kamyona arkadan çarptı. Kaza sonucu otobüs şoförü omzundan yaralanırken, çarpmanın etkisiyle şoför mahalline uçarak sıkışan muavin itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaza, saat 13.30 sıralarında TEM Otoyolu Alibeyköy Mevki Ankara istikametinde meyanda geldi. Edinilen bilgiye göre, otoyol üzerinde aracının arıza yapması nedeniyle emniyet şeridine geçen TIR şoförü, arızayı giderdikten sonra bir anda yola çıktı. Bu esnada Ankara istikametine seyir halinde olan kağıt yüklü olan 41 TA 152 plakalı kamyonun şoförü Ali Günaydın (56) ve 26 AD 634 plakalı kamyonun şoförü Sıtkı Bütün, TIR'a çarpmamak için aniden frene bastı. Tam bu sırada kamyonların arkasından gelen Ferdi Gül (29) idaresindeki 67 NC 007 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü de Günaydın'ın kamyonuna arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle şoför Gül omzundan yaralanırken, muavin Tolgacan Karadöngel (21) çarpmanın etkisiyle şoför mahalleline uçtu. Kamyon şoförü ise kazadan yara almadan kurtuldu. Çevredeki vatandaşların ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipler, şoför mahallinde sıkışan Karadöngel'in kurtarmak için çalışmalara başladı. Olay yerine gelen trafik polisleri de çalışmalar sürdüğü esnada trafiği tek şeritten ilerletmeye çalıştı.

TEM OTOYOLU'NDA UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat kurtarma çalışmaları sonrasında yaralı muavin Karadöngel sıkıştığı yerden kurtarıldıktan sonra sedyeyle ambulansa götürülerek Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle otobüsün ön camı ve şoför mahalleli büyük ölçüde zarar görürken, otobüs çarptığı kamyonun kasa kapağı kırıldı. Öte yandan kaza nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikametindeki uzun araç kuyrukları Mahmutbey gişelerine kadar uzandı. İBB'e ait kurtarıcı aracı tarafından otobüs olay yerinden çekilirken, trafik polisleri tarafından trafik tekrar normale döndürüldü. Kaza gören bir vatandaş, "TIR emniyet şeridinde arızalı bir şekilde duruyordu. Bir süre sonra o TIR yola çıkınca arkasındaki kamyonda TIR'ı görüp frene basıyor. Kamyonun arkasından gelen başka bir kamyonda ona çarpmamak için yavaşlıyor. Ancak diğer kamyonun arkasından gelen otobüs de duramıyor ve ortadaki kamyona çarpıyor" dedi.

Polis kazayla ilgili inceleme başlattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tır'a Çarpmamak İçin Duran Kamyona Yolcu Otobüsü Çarptı: 2 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement