Özgentürk'ün İki Filmi Ayakta İzlendi - Son Dakika
Güncel

Özgentürk'ün İki Filmi Ayakta İzlendi

Özgentürk\'ün İki Filmi Ayakta İzlendi

Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' alan Adanalı ünlü yönetmen Ali Özgentürk'ün, aynı hikayeden esinlenerek çektiği 'Beni Sev' ve 'Görünmeyen' adlı iki filminin galası büyük ilgi gördü.

22.09.2011 17:04

Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' alan Adanalı ünlü yönetmen Ali Özgentürk'ün, aynı hikayeden esinlenerek çektiği 'Beni Sev' ve 'Görünmeyen' adlı iki filminin galası büyük ilgi gördü. Salonda yer kalmayınca bazı izleyeciler ayakta izledi.

18'incisi yapılan festivalin, 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması' bölümünde büyük ödül için yarışan 14 filmden biri olan 'Beni Sev' ile 'Görünmeyen' adlı filmlerinin merkez Çukurova İlçesi'ndeki Metropol Sineması'nda yapılan galasına haberci eşi Saynur Tezel ve filmin oyuncusu Hakan Eratik'le birlikte katılan Özgentürk'ü hemşehrileri yalnız bırakmadı. Filmin ilk gösteriminin yapılacağı salon tamamen dolarken, bazı izleyiciler ayakta kaldı.

Festival konuklarının da izlediği gösterimden önce açıklama yapan Özgentürk , aynı salonda arka arkaya gösterime giren filmlerinin ilk kez memleketinde gösterime girmesinden dolayı gurur duyduğunu söyledi.

'AYNI HİKAYE, İKİ AYRI FİLM'

İki filmde de aynı oyuncular ve ekibin görev aldığını belirten Özgentürk, şöyle konuştu:

"Aslında 'Görünmeyen' filmi çatısı altında iki film yaptım. Aynı hikayeyi iki ayrı yapıda yorumlamak istedim. İki ayrı yorum, iki ayrı montaj, farklı dramatürjü, farklı sahneler ve farklı bir sinema diliyle ortaya iki ayrı film çıktı. Aynı oyuncular ve aynı mekanlarla iki ayrı film ortaya koydum. 'Görünmeyen' filminde Bela Bartok'un 1936 yılında Anadolu'da yaptığı gezi üzerine kurduğum hikayede Bartok'u çevresindeki karakterle birlikte işledim. 'Beni Sev' filminde ise ise bugünün iki genç insanının, tutkunun yaraları içinde sıkışmışlığını anlatmaya çalıştım. Araştırmadım ama dünya sinema tarihinde ilk defa aynı hikayenin iki farklı yorumuyla yapılmış olan bu iki filminin dünya galasını doğduğum şehir olan Adana'da yapmaktan büyük keyif duyuyorum."

Filmin oyuncularından Hakan Eratik ise "Müthiş bir duygu. Sinema çok emek isteyen bir iş ve emeğinizin karşılığını görmek istersiniz. Heyecanla bekliyoruz. Umarım çok kişi filmimizi izler" dedi.

'FİLMLER GELECEK YIL VİZYONA GİRECEK'

Ali Özgentürk'ün yönetmenliğini, senaryo, kurgu ve yapımcılığını üstlendiği filmlerin müziğine Muzikotek ve Aytuğ Yargıç imzasını attı. Hakan Eratik, Sezen Aray, Ferda Işıl, Udo Kier, Gürgen Öz, Muhammet Uzuner, Ahmet Mekin ve Halil Ergün'ün rol aldığı 'Beni Sev' filmi, köylü Recep ve paralı aile kızı Ebru'nun, Recep'in doğduğu köye yaptıkları yolculuğu anlatıyor.

'Görünmeyen' filminde ise Bela Bartok'un Anadolu'da yaşadıkları konu ediliyor. Festivalde özel olarak gösterilen filmlerin gelecek yıl gösterime girmesi planlanıyor. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özgentürk'ün İki Filmi Ayakta İzlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement