PAGDER, Dünyanın En Büyük 2. Plastik ve Kauçuk Fuarı "CHINAPLAS 2014"te - Son Dakika
Güncel

PAGDER, Dünyanın En Büyük 2. Plastik ve Kauçuk Fuarı "CHINAPLAS 2014"te

PAGDER, Dünyanın En Büyük 2. Plastik ve Kauçuk Fuarı "CHINAPLAS 2014"te

Dünya plastik sektörü ticaretinde yedinci sırada yer alan Türkiye, sıralamadaki yerini yükseltme çalışmalarına PAGDER öncülüğünde devam ediyor.

26.04.2014 14:42

Türk firmaları, dünya plastik sektörünün kalbinin attığı Chinaplas'a PAGDER öncülüğünde katılım sağladılar. 23-26 Nisan tarihlerinde Şanghay'da gerçekleşen fuarda firmalar, Türkiye'nin ihracatını ve plastik pazarındaki etkinliğini artıracak ikili görüşmeler gerçekleştirerek, önemli bağlantılar kurdular.

Türkiye'yi dünya plastik pazarının önde gelen üretim ve tedarik merkezlerinden birisi yapmak vizyonuyla uluslararası faaliyetlerini sürdüren Plastik Sanayicileri Derneği PAGDER, dünyanın en önemli plastik ve kauçuk sektörü fuarlarından Chinaplas'a ulusal katılım sağladı. 150 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği fuarda Türk firmaları, son teknoloji ürünleri ile dikkat çekti ve önemli ikili bağlantılar kurdu.

Türk heyetinden önemli görüşmeler ve ziyaretler!

Türk firmalarının dünya pazarındaki etkinliklerini artırma hedefiyle yürütülen çalışmalara öncülük eden PAGDER, İKMİB organizasyonu ve AKİB işbirliğinde Chinaplas Fuarı'na Türkiye katılımını organize etti. 23-26 Nisan tarihleri arasında Çin'in Şanghay ketinde gerçekleşen ve dünyanın dört bir yanından yaklaşık 3 bin firmanın 200 bin metrekarelik alanda kendilerini tanıttığı fuarda, Türkiye'den de ulusal katılım sağlandı.

Türkiye Şanghay Başkonsolosu Deniz Eke, Şanghay Ticari Ataşesi Bilgehan Şaşmaz, PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGDER-PAGEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reha Gür, PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Gülsün ve PAGEV 2. Başkan Yardımcısı Ahmet Meriç ile aynı zamanda Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı olan PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut'un da Türk firma ve ziyaretçiler ile birlikte incelemelerde bulunduğu fuarda, 12 Türk firması stant açtı.

Türkiye'nin ihracatını ve plastik pazarındaki etkinliğini artıracak ikili görüşmelerin PAGDER tarafından organize edildiği fuar süresince, Türk heyeti için global sektörü yakından tanımaya yönelik farklı etkinlikler de organize edildi. Bunlardan biri de Türk heyetindeki 50'yi aşkın kişinin katıldığı Jwell fabrikası ziyareti idi.

Hüseyin Semerci: 38 farklı ülkeden, 3 bin firma ile biz de buradayız!

Chinaplas ve Türkiye'nin katılımı hakkında değerlendirme yapan PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci şunları söyledi: "Plastik sektöründe Almanya'dan sonra Avrupa'da 2'inci, dünyada ise 7'nci sırada yer alıyoruz. Daha başarılı olmak için üyelerimiz ve sektör mensuplarıyla birlikte dünyanın en prestijli fuarlarına katılım sağlamaya ve iş bağlantılarımızı genişletmeye çalışıyoruz. 38 farklı ülkeden 3 binin üzerinde katılımcının 220 bin m2'nin üzerinde bir alanda katılım sağladığı fuarda, Türk firmaları olarak yer alarak gerek iş gerek dostluk bağlarımızı güçlendiriyoruz. Bütün dünyanın takip ettiği, plastik sektörünün kalbinin attığı böylesine önemli bir fuarda Türkiye'yi ve Türk plastik sektörünü tanıtmak, ülkemize fayda sağlamak bizi onure ediyor. Ülkemizin ulusal başarısını ve refahını artıracak girişimlerde bulunmaya ve bu amaçla firmalarımıza öncülük etmeye devam edeceğiz."

FUAR GENEL BİLGİLERİ:

Fuar Adı: Chinaplas 2014
Fuar Tarihi: 23-26 Nisan 2014
Fuar Alanı: 220.000 m2
Fuar Şehri: Şanghay
Fuarın Kategorisi: Plastik ve Kauçuk

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel PAGDER, Dünyanın En Büyük 2. Plastik ve Kauçuk Fuarı 'CHINAPLAS 2014'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement