Paketleme Tesisi Alev Alev Yandı - Son Dakika
Güncel

Paketleme Tesisi Alev Alev Yandı

Paketleme Tesisi Alev Alev Yandı

Konya'nın Ereğli İlçesi'ndeki Erbuz Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi'nde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

18.04.2011 09:50

Konya'nın Ereğli İlçesi'ndeki Erbuz Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi'nde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Konya, Karaman ve Niğde illerinden gelen takviye itfaiye ekipleri ile yaklaşık 30 itfaiye aracı ile müdahale edilen yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Fabrika içerisindeki meyveleri soğutmak için kullanılan dolaplarda kullanılan ve havaya karıştığı zaman zehirleme tehlikesi bulunan amonyak gazının yangından etkilenip çevreye yayılmaması için itfaiye ekipleri büyük çaba sarfetti.

Ereğli-Adana Çevreyolu Bahçeli Köy mevkisinde bulunan Erbuz Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi'nde dün saat 18. 00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 400 kişinin çalıştığı tesiste bulunan plastik kasaların ve içerideki makinaların da tutuşması ile büyüyen yangına Ereğli Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin yanı sıra Konya, Karaman ve Niğde'den gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangını söndürme çalışmaları sırasında güvenlik ekipleri çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Tesisten yükselen siyah dumanlar gökyüzünü kapladı. Rüzgarın etkisi ile çevre yolunu da kaplayan dumanlar trafiği de olumsuz yönde etkiledi. İşçiler tesisteki meyve yüklü kasaları çıkartmak için büyük çaba gösterdi. Tesisten çıkan meyve yüklü bir kamyonun yola çıkarken aniden fren yapması sonucu kasasında bulunan bazı işçiler meyve kasalarının arasına sıkıştı. Kasaların üstlerine düşmesi sonucu sıkışan işçiler çevredeki vatandaşların yardımı ile kurtarıldı.

Konya'dan 2 adet 112 acil servis ambulansı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de yangın bölgesine sevk edilirken yangını söndürmek için çalışan ve dumandan etkilenen itfaiye erlerine 300'e yakın ayran dağıtıldı. 112 acil servis ambulansları da fabrika içerisinde hazır bekletildi. Dumandan zehirlenen 2 itfaiye erinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Emniyet Müdürü Bahattin Çetindere ve Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Metin Özkan da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Konya, Karaman ve Niğde illerinden gelen takviye itfaiye ekipleri ile yaklaşık 30 itfaiye aracı ile müdahale edilen yangın 5 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının ardından tesiste büyük çapta maddi hasar meydana geldi. tesisin15 yıldır faaliyet gösterdiği tesisin 7 ortaklı olduğu ve yetiştiricilerden aldığı meyveleri depolayarak paketledikten sonra yurt içi ve yurt dışına gönderdiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paketleme Tesisi Alev Alev Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement