Pakistan Başbakan Yardımcısı Hindistan ile İyi Komşuluk İlişkileri Kurmak İstiyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Pakistan Başbakan Yardımcısı Hindistan ile İyi Komşuluk İlişkileri Kurmak İstiyor

Pakistan Başbakan Yardımcısı Hindistan ile İyi Komşuluk İlişkileri Kurmak İstiyor
26.06.2024 11:26

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Hindistan'la ilişkilerin iyi olması ve Cammu Keşmir anlaşmazlığının adil ve barışçıl şekilde çözülmesi temelinde iyi komşuluk ilişkileri kurmak istediklerini belirtti. Dar ayrıca, Hindistan-Pakistan ilişkilerinin geleceği ve bölgedeki stratejik istikrarın korunması için gereken adımların atılacağını vurguladı.

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Hindistan'la "iyi komşuluk ilişkileri" kurmak istediklerini belirtti.

Dawn gazetesinin haberine göre, İslamabad Stratejik Çalışmalar Enstitüsünde (ISSI) konuşan Dar, Hindistan'la ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Pakistan'ın "ebedi düşmanlığa inanmadığını" söyleyen Dar, "Hindistan ile karşılıklı saygı, egemen eşitlik ve uzun süredir devam eden Cammu Keşmir anlaşmazlığının adil ve barışçıl şekilde çözülmesi temelinde iyi komşuluk ilişkileri kurmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi liderliğindeki hükümetin yeni döneminde, Hindistan-Pakistan ilişkilerinin geleceği ve bölgeyi ilgilendiren konuların daha ciddi şekilde ele alınması gerektiğini kaydeden Dar, "Ayrıca Güney Asya'daki stratejik istikrarı korumak için de gereken her adımı atacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan Başbakan Yardımcısı Hindistan ile İyi Komşuluk İlişkileri Kurmak İstiyor - Son Dakika


Advertisement