Pakistan'da Sıcak Hava Dalgası: Yüzlerce Kişi Sıcak Çarpması Şikayetiyle Hastanelere Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Sıcak Hava Dalgası: Yüzlerce Kişi Sıcak Çarpması Şikayetiyle Hastanelere Başvurdu

Pakistan\'da Sıcak Hava Dalgası: Yüzlerce Kişi Sıcak Çarpması Şikayetiyle Hastanelere Başvurdu

Sıcak hava dalgasının etkili olduğu Pakistan'da yüzlerce kişi sıcak çarpması şikayetiyle hastanelere başvurdu. Lahor şehri ile Sind eyaletinin bazı kentlerinde acil müdahale merkezleri kuruldu. Pakistan Meteoroloji Departmanı yetkilisi, sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağını belirtmiş ve vatandaşlara evden çıkmamaları uyarısında bulunmuştu. Pencap eyaletinde ise tüm okullar sıcak hava nedeniyle bir hafta tatil edilmişti.

23.05.2024 15:04

Sıcak hava dalgasının etkili olduğu Pakistan'da yüzlerce kişi sıcak çarpması şikayetiyle hastanelere başvurdu.

Sağlık yetkilileri, ülkenin doğusunda bulunan Lahor şehri ile güneydeki Sind eyaletinin Haydarabad, Larkana ve Jacobabad kentinde yer alan hastanelere sıcak çarpması şikayetiyle yüzlerce kişinin başvurduğunu belirtti.

Yetkililer, ayrıca sıcaktan etkilenen hastaları tedavi etmek için hastanelerde acil müdahale merkezleri kurulduğunu ifade etti.

"Evden çıkmayın" uyarısı

Pakistan Meteoroloji Departmanı yetkilisi Zaheer Ahmed Babar, ay boyunca ülke genelindeki birçok bölgede sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağını söylemişti.

Haziranda da sıcaklığın 45 dereceye ulaşmasının muhtemel olduğunu belirten Babar, vatandaşlara "evden çıkmamaları" uyarısında bulunmuştu.

Ayrıca, Pakistan'ın Pencap eyaletinde sıcak hava nedeniyle tüm okullar bir hafta tatil edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Sıcak Hava Dalgası: Yüzlerce Kişi Sıcak Çarpması Şikayetiyle Hastanelere Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement