Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin Açıklaması

Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin Açıklaması

Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, verimli bir tatil için hem öğrencilere hem de ailelere büyük iş düştüğünü belirterek, televizyon ve bilgisayar karşısında geçen tatilin öğrencileri derslerden soğutacağını, öğrencileri...

06.02.2013 15:11

Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, verimli bir tatil için hem öğrencilere hem de ailelere büyük iş düştüğünü belirterek, televizyon ve bilgisayar karşısında geçen tatilin öğrencileri derslerden soğutacağını, öğrencileri tatilin sonunda kendilerini hazır hissetmeleri için "akıl oyunları"na yönlendirmek gerektiğini belirtti.

Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları'ndan yapılan açıklamaya göre, Osman Metin, İki haftalık tatilin sonunda çocukların tekrar okula başlayacağını hatırlattı.

Öğrencilerin hem hoş vakit geçirmeleri hem de okula dönüş için hazırlık yapmaları gerektiğini vurgulayan Metin, "Tatilde kötü vakit geçirenler ikinci dönem bunun etkisinde kalacak. Televizyon ve bilgisayar karşısında geçen tatil de yine onları derslerden soğutacak. Onları nasıl yönlendirelim ki, tatilin sonunda kendini hazır hissetsinler- Nedir bunun cevabı derseniz, 'akıl oyunları'dır" ifadelerini kullandı.

Akıl oyunları ile öğrencilerin hem strateji geliştirmeyi öğreneceğini hem de kendi planını yapacağını, bunun yanında gurupla hareket etmeyi de öğreneceğini anlatan Metin, velilere şu tavsiyelerde de bulundu:

"Bu oyunlarla çocuk kendi planını kuruyor. Hatta kendini keşfediyor. Karakteri burada ortaya çıkıyor. Çünkü yönetici olan, karar veren ve yönlendiren kendisi. Sakin bir ortamda sabırla hamleleri beklemesi, istediği bir hareketi yapması onun karakterini oluşturuyor. Özellikle gurup oyunları ayrı bir önem taşıyor. Bunu ne TV de ne de bilgisayar ortamında yapması mümkün değildir. Çünkü orada yönetim başkalarının elinde. 'Dinle' diyen, seyretmesini isteyen, düğmeye bastıran, komut veren onlar. Ama akıl oyunlarında çocuk kendisi müdahale ediyor. Kendisi karar veriyor."

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement