Polislere Yapılan Operasyonda Flaş Gelişme - Son Dakika
Güncel

Polislere Yapılan Operasyonda Flaş Gelişme

'Yasa dışı' dinleme iddialarıyla ilgili soruşturmada serbest bırakılan 5 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

18.11.2014 21:11  Güncelleme: 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında 13'ü Tekirdağ, 4'ü Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olmak üzere 17 şüpheli polis gözaltına alınmıştı. Savcılık, sorguları tamamlanan şüphelilerden 8'ini serbest bırakırken, 5'i Tekirdağ, 4'ü ise Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden olmak 9 polis ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgu işlemleri tamamlanan polislerden 9'u da serbest bırakılmıştı. Mahkeme polisler hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola giderek imza atma tedbirlerinin uygulanmasına karar vermişti.

SAVCI, SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ ETTİ

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılarından Okan Özsoy, mahkemenin kararına itiraz ederek 9 polisin "Suçun niteliği ve yoğunluğu, mağdur ve müşteki sayısı ile beyanları ve tanık anlatımları" göz önüne alınarak tutuklanmasını istemişti.

MAHKEME, 5 POLİS HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Talebi değerlendiren İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Cevdet Özcan, aralarında eski istihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay ve eski Emniyet Müdürü Halil Hilal Seyfi'nin de aralarında bulunduğu 5 polis hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Polislere Yapılan Operasyonda Flaş Gelişme
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polislere Yapılan Operasyonda Flaş Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mhp: tayip dosyayı inceledi nasıl serbest kalır bunlar deyince sonuç böyle oldu malesef 16 1 Yanıtla

Advertisement