"Parayı Bulurum Diyorsam Bulurum" - Son Dakika
Güncel

"Parayı Bulurum Diyorsam Bulurum"

"Parayı Bulurum Diyorsam Bulurum"

Kılıçdaroğlu, PM Seçiminin Yapılacağı Olağanüstü Kurultayda Partililere Hitap Etti.

18.12.2010 12:24  Güncelleme: 14:50

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

Bize güç veren, onur duyduğumuz ama yürekleri buruk olan değerli sanatçılarımız, değerli CHP'liler, televizyonları başında bizi izleyen değerli yurttaşlarım, hepinize selamlarımı saygılarımı sunuyor ve bütün Türkiye'yi kucaklıyorum.

Dün akşam bir düğündeydik. Mevlana'nın düğünündeydik. Mevlana hoş görünün timsali, çağları aşan, inancımıza felsefi boyut katan Mevlana'nın düğünündeydik.

Bugün başka bir düğündeyiz. Yine CHP'nin yönetici kadroları olarak sizin huzurundayız. Halkla beraberiz size inanıyoruz.

Ey oğul tutsaklık bağlarını kopar. Özgür ol, özgür yaşa diyor. Biz özgürlüğümüzü kurtuluş savaşıyla kazandık ve özgürlüğümüzü de ulusal bağımsızlığımızı da kazandık. Ama bugün Türkiye farklı bir dönemden geçiyor. Umut yerine umutsuzluğu görüyoruz. Gelecek kaygısı taşıyan pek çok yurttaşımız var.

Ama buradan bütün yurttaşlarıma söz veriyorum. CHP'nin iktidarında karamsarlığa yer olmayacaktır. Umudumuz halk olacaktır. Halkın desteğiyle herkesi kucaklayacağız. Biz barışın türkülerinin söylendiği bir Türkiye istiyoruz.

BU ÇATI, ÖZGÜRLÜK ÇATISI

Bizim görevimiz işi yaşı, rengi, doğduğu yeri, soyu sopu hiç önemli değil. Bütün yurttaşlarımızı kucaklamak, haklarını genişletmek ve onları güvenceye almaktır. Bu görevi yaparken biz CHP'liler olarak yola çıktık. Buradan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Eğer çözümün bir parçası olmak istiyorsanız o zaman gelin. Bu çatı özgürlük çatısı olacaktır. Tümünüzü ama tümünüzü biz kucaklamaya kararlıyız.

URFA'DAKİ HOYRATIN, EGE'DEKİ ZEYBEĞİN PARTİSİ

Biz CHP'yiz. Biz umudun partisiyiz. Biz özgürlüğün, demokrasinin, emeğin merkeziyi. Biz çalışanların, yani alın terinin partisiyiz. Urfa'daki hoyratın, Anadolu'daki sazın, Karadeniz'deki kemençenin, Ege'deki zeybeğin partisiyiz. Halkın gücünü alarak yola çıkacağız.

Temiz siyaset mi istiyorsunuz? Ödediğiniz her kuruş verginin hesabının birileri tarafından verilmesini mi istiyorsunuz? Halka hesap vermeyi namus kabul eden iktidara izin verin artık. İktidar aydınlığa yürümeliyiz.

DEMOKRASİ ASKIDA

Demokrasi diyorlar. Demokrasiyi askıya aldılar. Kendi mahkemelerini kurdular. Kendi yargıçlarını atıyorlar. Tutukluluğu infaza dönüştürdüler. Korku yarattılar. Demokrasi istiyorsak korkularımızı yeneceğiz. Çetelerle mücadele ediyoruz diyorla.r hangi çetelerle? Kendi çeteleriyle yola devam ediyorlar.

KEMAL TÜRKLER'İN KANI YERDE

12 Eylül'ün hesabını soracağız diyorlar. Allah aşkına Kemal Türkler'in kanı yerde kalmadı mı? Bir devrimciyi sokağın ortasında vuranlar, bugün elleri kolları açık geziyor.

MECLİS'TE OY SAHTEKARLIĞI YAPTILAR

Milletvekillerini oy makinesi yaptılar. TBMM'de oy sahtekarlığı yaptılar. Özgür medya dediler. Hangi özgür medya? Biz bunları aşmaya kararlıyız.

Yasakları kaldıracağız, özgürlükleri getireceğiz dediler. Dertlerini anlatmak isteyen üniversite öğrencilerine coplarla biber gazıyla gidenler mi bunlar? Düşüncelere pranga vurdular. Düşünenler nerede siz de iyi biliyorsunuz.

CHP GENLERİYLE OYNANMAMIŞ PARTİ

''Yolsuzlukları da kaldıracağız'' dediler. Ama gelin görün ki pek çok firma, Türkiye'de ödedikleri rüşvetler için hesap açtılar. Bu tabloyu değiştireceğiz. İyi tahlil edeceğiz. Türkiye'nin binlerce sorunu varsa, CHP'nin de binlerce çözümü vardır. CHP büyük partidir, köklü partidir, yerli partidir. CHP genleriyle oynanmamış bir partidir.

KADINLAR SİYASETTE DAHA ÇOK OLACAK

Gençler ve kadınlar, hayatı sorgulayan kadınlar. Nüfusun yarısı kadın. Ama siyasette kadın var mı yeteri kadar? Gençler. S

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Parayı Bulurum Diyorsam Bulurum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement