Sel Baskını Paris'te Hayatı Durdurdu - Son Dakika
Güncel

Sel Baskını Paris'te Hayatı Durdurdu

Sel Baskını Paris\'te Hayatı Durdurdu

Fransa'nın başkentinde şiddetli yağışlar nedeniyle kültürel kurumlar kapatıldı, evsizlerin korunması için sığınma alanları hazırlandı.

04.06.2016 02:19  Güncelleme: 09:43

Paris'in simgelerinden Seine nehrinde su seviyesi yoğun yağış nedeniyle tehlikeli derecede yükseldi. Nehrin ayaklarında yer alan heykellerin büyük bir bölümü sular altında kalırken, polisler gün boyu botlarla güvenlik kontrolü yaptı.

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Paris'te sabahtan bu yana düzenli olarak saatte 2 santimetre yükselen nehrin, gece 6,50 metre azami yüksekliğe ulaşması bekleniyor. Paris civarında su taşkınları nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapatılırken, Seine nehrinde gezinti tekneleri ve gemi restoranlar hizmet vermedi.

Sel Baskını Paris'te Hayatı Durdurdu

MÜZELER SEL TEHTİDİ ALTINDA

Seine yakınında bulunan kültürel kurumlar ile müzeler de kapatıldı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 3,4 milyon ziyaretçi ağırlayan ve Seine kıyısında yer alan Orsay Müzesi, salı gününe kadar kapalı kalacak. Yılda yaklaşık 9 milyon kişi ile dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan, İslam sanatları ve Yunan eserlerinin sergilendiği Louvre müzesi ise eserlerin korunmaya alınabilmesi adına perşembe gecesi kapatıldı. Dekoratif Sanatlar Müzesi'nin tekstil ve mobilya sergileri, sel tehdidi nedeniyle koruma amaçlı olarak kaldırıldı.

Sel Baskını Paris'te Hayatı Durdurdu

ULUSAL KÜTÜPHANE KAPATILDI

Fransa Ulusal Kütüphanesi'nin pazar akşamına kadar ziyaretçilere kapalı kalacağı, buradaki eserlerin tehlikede olmadığı belirtildi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, halkın güvende olduğunu ve vatandaşları tehdit eden bir durumun bulunmadığını söyledi. Hidalgo ayrıca, Paris'te evsizlerin sığınması için iki spor salonu hazırlattı.

Sel Baskını Paris'te Hayatı Durdurdu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sel Baskını Paris'te Hayatı Durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement