Patrıot Krizi Maraş Dondurmasıyla Tatlıya Bağlandı - Son Dakika
Güncel

Patrıot Krizi Maraş Dondurmasıyla Tatlıya Bağlandı

Patrıot Krizi Maraş Dondurmasıyla Tatlıya Bağlandı

Kahramanmaraş'taki Patriot Hava Savunma Sistemlerinde görev yapan Alman birliğinin komutanı Albay Marcus Ellerman, Mado'da dondurma yedi, satırla dünyaca ünlü Maraş dondurması kesti.

20.03.2013 17:28

Kahramanmaraş'taki Patriot Hava Savunma Sistemlerinde görev yapan Alman birliğinin komutanı Albay Marcus Ellerman, Mado'da dondurma yedi, satırla dünyaca ünlü Maraş dondurması kesti. Gazetecilerle sohbet eden Ellerman, Türk ve Alman askerler arasında yaşanan problemlerin artık geride kaldığını açıkladı.

Ellerman, komutan yardımcısı Yarbay Frank Schultz ile gazetecilerle bir araya geldi. Bir pastanede gerçekleşen buluşmada, görev yaptığı süreyi değerlendiren Ellerman, Kahramanmaraş'ta olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. "Geçmişte olan bütün hususlar benim için de, askerlerim için de tamamen kapanmıştır" diyen Ellerman, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere yaklaşık 10 haftadır Kahramanmaraş'ta bulunmaktayız. Gerçekten de gerek Türk halkı gerek Maraş kamuoyu ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından çok iyi bir şekilde karşılandığımızı söylemek isterim. Son zamanlarda medyaya yansıyan konularla ilgili olarak da artık bunların geçmişte kaldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Benim için ve askerlerim içinde bu ortak ruhu bir araya getirerek, artık ileriye doğru bakmamız gerektiğini ve görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. Geçmişte olan bütün hususlar benim için de askerlerim için de tamamen kapanmıştır. Dolayısıyla burada Türk Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği yapmaktan son derece mutlu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Şahsen de bu yörenin o kadar güzel yiyecekleri ve gezecek yerleri var ki, ben bunlara konsantre oluyorum."

Kamuoyunda ve halk içinde çok olumlu izlenimler edindiğini dile getiren Ellerman, bundan sonraki süreçte de iyi ilişkiler kuracaklarını vurguladı. Artık Alman askerlerinin de çarşıya çıkıp kentin güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulacaklarını işaret eden Ellerman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Askerlerim ilk etapta patriot sistemlerinin yerleştirilmesinde ve çalışır hale gelmesi çerçevesinde çok fazla çalıştılar. Şu anda da sistemler çok iyi bir şekilde çalışıyor. Dolayısıyla biraz da kendilerine zaman ayırarak, çarşıya çıkma gibi etkinliklerde bulunabilirler. Askerlerimin de ödülü hak ettiklerini düşünüyorum. Burada tarihi güzellikler, kayda değer görülmeye gereken yerler var. Maraş kalesi var onu görmek imkanı bulacağız. Kenti keşfetme ve tanıma imkanı bulacaklar. Karşılıklı iyi niyet olduğu zaman, hem bu yörenin insanları için hem de askerlerim için iyi bir tanışma vesilesi olacaktır."

Ellerman, 3 ayı dolduran Alman askerlerinin de ailelerinin yanına döneceğini, yerlerine yeni askerlerin geleceğini ifade etti. Bir gazetecinin birlik içerisindeki binaların ne zaman tamamlanacağına ilişkin yönelttiği bir soruya ise Ellerman, "Artık hazırlıklar tamamlandı kısa bir süre sonra kışlaya geçeceğiz ve buna seviniyoruz. Böylece hep bir arada olma imkanına kavuşacağız" yanıtını verdi.

GALATASARAY-SCHALKE MAÇI

Gazetecilerin sorularını da içtenlikle yanıtlayan Ellerman, Galatasaray ve Schalke 04 maçının anımsatılmasını esprili bir dille ele aldı. Soruyu tebessümle karşılayan Ellerman, "Tabi ki ben Schalke'ye çok yakınlarda bir bölgeden ve bir şehirden geldiğim için onlar adına üzülüyorum. Ama Galatasaray çok iyi oynadı ve adil olmak gerekirse iyi oynayan kazandı" yanıtını verdi.

Ellerman, daha sonra Mado Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Kanbur tarafından hazırlanan Maraş dondurmasını kesti. Hayatında hiç bu kadar sert dondurma görmediğini ifade eden Ellerman, eline aldığı satırı hünerle kullanıp, tavana asılı dondurmayı kesmeyi başardı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Patrıot Krizi Maraş Dondurmasıyla Tatlıya Bağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement