Pazardaki Kavgada Kalp Krizinden Ölüme 3 Yıl 4 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

Pazardaki Kavgada Kalp Krizinden Ölüme 3 Yıl 4 Ay Hapis

Pazardaki Kavgada Kalp Krizinden Ölüme 3 Yıl 4 Ay Hapis

Eskişehir'de alışveriş yapmak için gittiği semt pazarında çıkan kavgada kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 62 yaşındaki Hüseyin İlik'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 39 yaşındaki Berkaya Şafak 3 yıl 4 ay hapis cezasına...

12.02.2013 16:02

Eskişehir'de alışveriş yapmak için gittiği semt pazarında çıkan kavgada kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 62 yaşındaki Hüseyin İlik'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 39 yaşındaki Berkaya Şafak 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan diğer sanık 33 yaşındaki Soner Özer ise berat etti.

Olay geçen yıl şubat ayında Büyükdere Mahallesi Halk Caddesi'nde kurulan semt pazarında meydana geldi. İddiaya göre, eşi Sebahat İlik ile birlikte alışveriş yapan Hüseyin İlik, elmaları seçerek alma konusunda pazarcı Berkaya Şafak ve Soner Öz ile tartıştı. Tartışmanın ardından elmaları almadan uzaklaşan Hüseyin İlik, kısa süre sonra yeniden aynı tezgahın önüne gelerek mandalina satın almak istediğini söyledi. İlik mandalinaları aldığı Berkaya Şafak ve Soner Özer ile tartıştı. Çıkan kavga sırasında kalp krizi geçiren Hüseyin İlik öldü. Pazarcılar Şafak ve Öz, polis tarafından gözaltına alındı. Ardından da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl yapılan ilk duruşmada sanıklardan Soner Özer tahliye edildi.

AYAĞIM KAYDI, KASA KAFASINA ÇARPTI

Bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Berkaya Şafak katılırken, tutuksuz yargılanan Soner Özer ise katılmadı. Suçsuz olduğunu söyleyen Berkaya Şafak, "Mandalinayı alıp giderken bana küfür etti. Kendisine küfür etmemesini söyledim. 'Erkeksen gel' dedi. Ben de tezgahta duran kasayı elime alarak yanına gittim. Bu sırada pazarda alışveriş yapan bir müşteri bana engel olmak istedi. Yerlerin de kaygan olması nedeniyle ayağım kaydı ve yere düştüm. Düşerken elimdeki kasa kafasına çarpmış olabilir. Hüseyin İlik'in, kalp krizi geçirdiğini söylediler. Ben Hüseyin İlik'e vurmuş değilim. Sebahat İlik'e de küfür etmiş değilim. Uzun süredir tutukluyum, suçsuzum" dedi.

ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ

Eskişehir 2'nci Ağır ceza Mahkemesi heyeti, Hüseyin İlik'in ölümü ile ilgili olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu okudu. Raporda Hüseyin İlik'in geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Berkaya Şafak'ı ölüme sebebiyet vermek suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıp, tahliyesine karar verdi. Heyet, tutuksuz yargılanan diğer sanık Soner Özer'i ise beraat ettirdi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pazardaki Kavgada Kalp Krizinden Ölüme 3 Yıl 4 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement