Pervanesi Zarar Gören ABD Savaş Gemisi Onarılıyor - Son Dakika
Güncel

Pervanesi Zarar Gören ABD Savaş Gemisi Onarılıyor

Pervanesi Zarar Gören ABD Savaş Gemisi Onarılıyor

Rusya'da düzenlenen Soçi Kış Olimpiyatları için Karadeniz'e gelen, yakıt ve lojistik ikmal yapmak için Samsun Limanı'na yanaşan ABD savaş gemisi 'USS Taylor (FFG-50)', denizde ‘topuk’ tabir edilen kısma sürterek pervaneleri zarar gördü.

19.02.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da düzenlenen Soçi Kış Olimpiyatları için Karadeniz'e gelen, yakıt ve lojistik ikmal yapmak için Samsun Limanı'na yanaşan ABD savaş gemisi 'USS Taylor (FFG-50)', denizde 'topuk' tabir edilen kısma sürterek pervaneleri zarar gördü. Rıhtıma çekilen geminin onarımı sürüyor.

Rusya'da düzenlenen Soçi Kış Olimpiyatları kapsamında Karadeniz'e açılan, 12 Şubat 2014 günü sabah saatlerinde yakıt ve lojistik ikmali yapmak için Samsun Limanı'na yanaşan ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait 155 mürettebatlı 'USS Taylor (FFG-50)' isimli savaş gemisi, limana giriş yaptığı sırada liman ağzında karina kısmını denizde topuk tabir edilen kısma sürterek pervaneleri zarar göndüğünden dolayı Samsunport Sanayi Rıhtımı'na demir attı. Geminin bakım ve onarım çalışmaları için ABD'den 39 görevli gelerek çalışmalara başlandığı öğrenilirken, savaş gemisinin 24 Şubat 2014 tarihinde tamiratının bitirilerek limandan ayrılacağı bildirildi.

Konu hakkında yazılı açıklamada bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait 'USS Taylor' isimli askeri geminin normal programı gereğince 12 Şubat 2014 tarihinde Samsun Limanı'na gelecek, lojistik ve yakıt ikmali yaptıktan sonra aynı gün limanımızdan ayrılacaktı. 19 Şubat 2014 tarihinde tekrar Samsun Limanı'na gelip lojistik ve yakıt ikmalini tamamladıktan sonra aynı gün limanımızdan ayrılacaktı. Ancak, 12 Şubat 2014 günü sabah saat 08.00 sıralarında lojistik ve yakıt ikmali yapmak için limanımıza gelen ve aynı gün saat 16.00 sıralarında limanımızdan ayrılmayı planlayan, ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait 155 gemi mürettebatlı 'USS Taylor' isimli askeri, gemi limanımıza giriş yaptığı sırada, liman ağzında karina kısmını denizde topuk tabir edilen kısma sürterek pervanelerine zarar verdiğinden dolayı Samsunport Sanayi Rıhtımı'na çekilmiştir. Gemi bakım ve onarımı çalışmaları için bu güne kadar gemiye 39 ABD uyruklu şahıs gelerek çalışmalara başlamıştır. Geminin tamir için gerekli tüm malzemeleri yurtdışından uçakla getirilerek gemiye intikali sağlanmıştır. Gemiye onarım için gelen şahıslar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın personelinin refakatinde geminin altına dalış yapmak suretiyle bakım ve onarım çalışmalarına başlamışlardır. ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait 'USS Taylor' isimli askeri geminin, 24 Şubat 2014 günü tamiratının tamamlanarak limanımızdan ayrılması öngörülmektedir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pervanesi Zarar Gören ABD Savaş Gemisi Onarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement