Pervez Müşerref'ten Yurt Dışında Tedavi Talebi - Son Dakika
Güncel

Pervez Müşerref'ten Yurt Dışında Tedavi Talebi

Pervez Müşerref\'ten Yurt Dışında Tedavi Talebi

Pakistan'da vatana ihanet suçlamasıyla yargılanan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, tedavisinin yurt dışında yapılması talebinde bulundu.

24.01.2014 12:15  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da vatana ihanet suçlamasıyla yargılanan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, tedavisinin yurt dışında yapılması talebinde bulundu.

Ulusal Kütüphane binasında kurulan özel mahkemede davanın 13. duruşması görüldü.

Bu duruşmaya da katılmayan Müşerref'in avukatları, mahkemeye geçen hafta yargıç heyetince istenen yeni sağlık raporunu sundu.

Pakistan'da anjiyo olmak istemeyen Müşerref'in avukatları, müvekkillerine tedavisine yurt dışında devam etmesi için izin verilmesi talebinde bulundu.

Savcı Ekrem Şeyh, Müşerref'in kaldığı askeri hastane tarafından mahkemeye sunulan yeni raporda farklı ve inandırıcı herhangi bir unsur bulunmadığını ileri sürerek sağlık raporlarının İslamabad'daki sivil hastaneler tarafından incelenmesini istedi.

Şeyh'in talebini 27 Ocak'a kadar yazılı olarak iletmesini isteyen mahkeme heyeti, duruşmayı 29 Ocak'a erteledi.

Avukatlar arasında tartışma -

Öte yandan mahkemeye ara verildiği sırada Savcı Ekrem Şeyh ile Müşerref'in avukatları arasında tartışma yaşandı.

Tartışma, mahkeme başkanı Faisal Arab'ın her iki tarafı da sakinleştirmesi ile sona erdi.

Hükümetin avukatlarından Chaudry İkram, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada sanığın mahkemeye gelemeyeceğini belirten raporları inandırıcı bulmadıklarını söyledi. İkram, "Biz sanığın durumu çok kritik olmadığı sürece ambulansla getirilebileceğini belirtmiştik. Mısır'da Hüsnü Mübarek'i sedye ile getirmişlerdi. Şu anda sanık yoğun bakımda değil, özel odada tutuluyor ve sağlığı iyiyie doğru gidiyor. Hatta yürüyebiliyor. Bu nedenle duruşmalara katılabilir"diye konuştu.

Pakistan hükümeti, 2007 yılında olağanüstü hal ilan eden Pervez Müşerref'in Anayasa'nın 6. maddesini ihlal ettiğini ileri sürerek vatana ihanet suçlaması ile dava açmıştı. Eski devlet başkanı, 2 Ocak'ta görülen davanın 3. duruşmasına katılmak üzere yola çıktığında kalp krizi geçirmişti. Ravalpindi'deki Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırılan Müşerref'in tedavisi devam ediliyor. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pervez Müşerref'ten Yurt Dışında Tedavi Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement