Peşmerge Güçleri Kerkük Güney Cephesi Sorumlusu General Resul - Son Dakika
Son Dakika Logo

Peşmerge Güçleri Kerkük Güney Cephesi Sorumlusu General Resul

07.05.2016 19:31

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Peşmerge güçleri Kerkük güney cephesi sorumlusu General Vesta Resul ile röportaj Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri Kerkük güney cephesi sorumlusu General Vesta Resul, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin gelecekte "tehdit unsuru" olacağını iddia etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Peşmerge güçleri Kerkük güney cephesi sorumlusu General Vesta Resul ile röportaj Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri Kerkük güney cephesi sorumlusu General Vesta Resul, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin gelecekte "tehdit unsuru" olacağını iddia etti.

Resul, Kerkük ve Salahaddin vilayetlerine bağlı bölgelerde Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında yaşanan gerginlik ve terör örgütü DAEŞ'le mücadele konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Salahaddin'e bağlı Türkmen kasabası Tuzhurmatu'da nisan ayının sonunda Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında çıkan çatışmaları hatırlatan Resul, "Sadece Tuzhurmatu gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda bile Haşdi Şabi'nin şu an ve gelecek için ne kadar büyük bir tehdit oluşturduğu anlaşılacaktır. Kürtlerin siyasi partileri ve yöneticileri de bu nedenle söz konusu oluşumun dağıtılması ya da Irak ordusunun kontrolünde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Peşmerge Güçleri Kerkük Güney Cephesi Sorumlusu General Resul - Son Dakika


Advertisement