Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, " Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesine doğru yola çıkan peşmergeler özel eğitilmiş askerlerden seçildi" dedi.
Kadir, yaptığı açıklamada, peşmerge güçlerinin, Türkiye ve Kobani'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) yetkilileri ile ABD'nin bilgisi dahilinde uyum içinde hareket edeceğini ifade etti. Kadir, yola çıkan güçlerin içinde acil yardım sağlık ekiplerinin de bulunduğunu kaydetti.
Bu arada peşmerge kaynaklarından alınan bilgilere göre, silahların taşındığı konvoyda doçkalar, katyuşa füzeleri, havan topları, anti tanklar, patlayıcı maddeler ve çok sayıda mühimmat yer alıyor. - Erbil
Son Dakika › Güncel › Peşmergenin Kobani'ye Hareketi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.