Pirelli'nin İzmit Fabrikası'nda Üretilen Ağır Vasıta Lastiği Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Pirelli'nin İzmit Fabrikası'nda Üretilen Ağır Vasıta Lastiği Tanıtıldı

Pirelli\'nin İzmit Fabrikası\'nda Üretilen Ağır Vasıta Lastiği Tanıtıldı

İzmit'teki Pirelli Fabrikası, üretimine başlanan 01 serisi ağır vasıta lastiklerinin de dünyadaki tek üretim üssü oldu.

15.09.2011 17:02

İzmit'teki Pirelli Fabrikası, üretimine başlanan 01 serisi ağır vasıta lastiklerinin de dünyadaki tek üretim üssü oldu. Yeni ağır vasıta lastiklerinin tanıtımı da İzmit'te gerçekleştirdi. Pirelli'nin Afrika ve Ortadoğu Bölge Direktörü Alberto Pirelli'nin de katıldığı tanıtımı, İtalya'nın yanı sıra çeşitli ülkelerden gelen gazeteciler de izledi. T

Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano, Türk Pirelli CEO'su Mete Ekin, Ağır Vasıta Başkan Yardımcısı Ugo Forner, Ağır Vasıta Ar-Ge Direktörü Alessandro Ascanelli'nin de hazır bulunduğu tanıtım toplantısında Pirelli'nin 100 yıllık ağır vasıta lastik serüveni de anlatıldı.

Üretilen 01 serisinin yeni lastiklerinin de sergilendiği tanıtımda, yeni ürün lastiklerin kış, uzun yol ve şantiye kullanımına uygun olarak imal edildiği, kaplanabilir özelliği bulunduğu belirtildi. Güvenlik, sürdürülebilirlik ve düşük maliyet alanlarındaki uzmanlığı ile ağır vasıtaların ticari gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamak için geliştirildiği vurgulanan 01 serisinin üretiminin yanı sıra otomobil ve motorsporları lastikleri üretiminin de yapıldığı, F-1 lastiklerinin de İzmit Fabrikası'nda gerçekleştirildiği belirtildi.

Tanıtımda konuşan Türk Pirelli CEO'su Mete Ekin, grup içindeki tek çatı altındaki en büyük fabrikanın İzmit Fabrikası olrduğunu, burada kamyon, otomobil ve hafif ticari araç lastiklerinin yanı sıra motorsporları lastiklerinin üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Mete Ekin, "Bu yıl ise Pirelli'nin 2011-2013 yılları arasında Formula 1'in tek resmi lastik tedarikçisi seçilmesi ile birlikte, Formula 1 lastiklerinin tümünün Türk Pirelli çatısı altında üretiliyor olmasının gururunu yaşıyoruz. Performans ve 4x4 lastiklerindeki liderliğimiz ile adımızdan söz ettirirken, motosiklet lastikleri alanında pazarın üçte ikisi tarafından tercih ediliyoruz. Kamyon lastikleri alanında ise Türkiye'nin en çok tercih edilen markası olarak öne çıkıyoruz" dedi.

ALBERTO PİRELLİ: "HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRLIKLIYIZ"

Alberto Pirelli de ekonomik krizlerle ilgili her türlü senaryoya hazır olduklarını ve büyümeye devam ettiklerini söyledi. Latin Amerika, Türkiye ve Çin'de ekonomik krizden fazla etkilenilmediğini kaydeden Aylberto Pirelli, "Bugün pazarın yavaşladığına ilişkin bir belirti yok. Ülkeler arası mal değişimi hala çok güçlü. Özellikle bizim çalıştığımız yedek parça pazarı (OEM) çok güçlü. Önümüzdeki aylar pozitif bir trend olacak. Ancak ekonomide herhangi bir yavaşlama olursa çeşitli senaryolara da hazırlıklıyız. Bütün koşullarda, nakit para akışı için hazırlıklıyız. Ama böyle bir durum olacağını sanmıyorum"

diye konuştu.

Kendileri için Türkiye'nin çok önemli operasyon noktası olduğunu kaydeden Alberto Pirelli, "Dünya çapında en büyük fabrikamız burada. Türkiye'de 50 yıllık bir yatırımız var" dedi. - Kocaeli/ Çayırova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pirelli'nin İzmit Fabrikası'nda Üretilen Ağır Vasıta Lastiği Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement