PKK Protestosuna Polis Müdahalesi - Son Dakika
Güncel

PKK Protestosuna Polis Müdahalesi

PKK Protestosuna Polis Müdahalesi

Elazığ'da bugün ülkücülerin düzenlediği protesto gösterisine polis müdahale etti.

21.10.2011 18:12  Güncelleme: 10:41

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK terör örgütü tarafından 24 askerin şehit edilmesinin ardından, dün düzenlenen törenle 2 şehidin toprağa verildiği Elazığ'da bugün ülkücülerin düzenlediği protesto gösterisine polis müdahale etti. BDP il binasına yürümek isteyen ülkücü protestocuları polis biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. Göstericiler, Vali Muammer Erol'u da istifaya çağırdı.

Elazığ kent merkezinde İzzet Paşa Camii'nde kılınan Cuma Namazı sonrası camiden çıkan kalabalık bir grup, daha sonra ülkücü bir grupla birleşerek, Hozat Garajı mevkiinde bulunan BDP il binasına yürümek istedi. Çevik kuvvet polisi de BDP il binasına çıkan bütün sokak girişlerinde barikat kurarak, giriş-çıkışlara izin vermedi.

PKK aleyhine slogan atarak yürüyen ve çoğunluğu liseli öğrencilerin oluşturduğu gruba, polis dağılmaları uyarısını yaptı. Ancak Hozat Garajı'na doğru yürüyen gruba polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Hozat Garajı'nda toplanan ve çoğunluğunu esnafın oluşturduğu başka bir grup da polise maytap ve taş atmaya başladı. Polis, buradaki gruba da gaz bombası ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, ve Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, göstericileri ikna etmek için konuşmaya çalıştı. Ancak kalabalık grup, Vali Erol ve Emniyet Müdür Coşkun'u ıslaklayarak protesto etti. Vali Erol ile birlikte öğretmenevine doğru yürüyen grup, Gazi Caddesi boyunca Vali Erol'u ıslıklamaya devam ederek, 'Vali istifa' diye sloğan attı.

MHP eski il başkanı İzzet Ertem, Öğretmenevi önündeki Gazi Caddesi üzerinde İstiklal Marşı okuyup ülkücü gruba dağılmaları yönünde telkinlerde bulundu. Ancak gruptakiler, "Her seferinde, aynı şeyi yapıyorsunuz. Dağılmayacağız." karşılığını verdi.

Göstericiler daha sonra, öğretmenevi önünden Hozat Garajı'na doğru tekrar yürüyüşe geçti. İzzetpaşa Camii önünde polis barikatıyla karşılaşan grup, dağılmaları yönünde anons yapan polise taş ve pet şişelerle saldırdı. Polisin de gaz bombaları ve tazyikli su ile karşılık verdiği göstericilerin attığı taşlar, aralarında polis ve ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin hafif şekilde yaralanmasına yolaçtı.

Hozat Garajı önünde toplanan ve aralarında esnafların da bulunduğu başka bir grup da polise taş ve şişelerle saldırdı. Bu gruba da Hastane Caddesi üzerinde bulunan özel harekat timleri, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Kısa süren müdahale sonrası grup dağıldı.

İzzetpaşa Camii önündeki bekleyen ülkücü grup ile polis arasında yapılan görüşmeler sonucu grup üyeleri ikna edilerek dağılmaları sağlandı.

- Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK Protestosuna Polis Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement