Plastik Kapak Toplama Kampanyası Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Plastik Kapak Toplama Kampanyası Sürüyor

"Mutluluğa Çevir" projesi kapsamında toplanan plastik kapaklar sayesinde alınan tekerlekli sandalyeler ve yara minderleri, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.

10.02.2016 16:48

"Mutluluğa Çevir" projesi kapsamında toplanan plastik kapaklar sayesinde alınan tekerlekli sandalyeler ve yara minderleri, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin (TOFD), Bakırköy'deki merkezinde tekerlekli sandalyeler ve yara minderlerin teslimi için bir tören düzenlendi.

Konuşmalar öncesi "Mutluluğa Çevir" projesini tanıtan bir video gösterildi. Burada konuşan TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, sivil toplum kuruluşu olarak toplumsal ihtiyaçları gidermek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Plastik kapak toplama kampanyasının Türkiye'deki en iyi sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu belirten Baş, "Farklı fikirdeki insanlar aynı kutuya bu kapakları atıyor. Çöpe gidecek değerler yeniden değerlendirilerek çevre kirliliğinin önün geçiliyor. Atıklar faydaya dönüşerek, hayati derecede önem arz eden malzemeleri vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Baş, her plastik kapağın tekerlekli sandalyenin bir parçasını tamamladığını belirterek, tekerlekli sandalyelerin engellilerin mutluluğunun önemli bir aracı olduğunu kaydetti.

"Kampanya hiç bitmedi"

"Mutluluğa Çevir" projesini, plastik kapak toplama kampanyasını yeniden hatırlatmak amacıyla başlattıklarını kaydeden Baş, "Bundan sonra 'Tekerlekli sandalye için plastik kapak toplama kampanyası hiç bitmedi ki' sloganın yakında çok fazla doyacaksınız. Kamuoyunda ve sosyal medyada çokça işlenecek. Bu sayede alınacak sandalyeler engelli kardeşlerimize verilecek. 10 sandalyede rehabilitasyon tipi cezaevlerinde kalan arkadaşlarımıza teslim edilecek" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Baş, plastik kapak toplama kampanyasına destek veren kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür sertifikası verdi.

Törenin sonunda 20 tekerlekli manuel sandalye ve 20 yara minderi engelli vatandaşlara teslim edildi.

Plastik kapak toplama kampanyası kapsamında 2011 yılından bu yana 457 bin 351 top plastik kapak toplandı. Bunun karşılığında 424 manuel, 31 akülü tekerlekli sandalye, 19 akü ve 85 minder satın alınarak Türkiye'deki engellilere ulaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Plastik Kapak Toplama Kampanyası Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement