Polatlı Gazi'de Fizik Bölümü Boş Kaldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Polatlı Gazi'de Fizik Bölümü Boş Kaldı

Polatlı Gazi\'de Fizik Bölümü Boş Kaldı
17.10.2012 16:44

Gazi Üniversitesi Polatlı Fen ve Edebiyat Fakültesi de pedagojik formasyon kararının olumsuz etkilediği üniversiteler listesinde yerini aldı.

Gazi Üniversitesi Polatlı Fen ve Edebiyat Fakültesi de pedagojik formasyon kararının olumsuz etkilediği üniversiteler listesinde yerini aldı. Fakültenin Fizik Bölümü'ne hiç öğrenci kayıt yaptırmazken, Kimya bölümünde 7, biyoloji bölümünde ise sadece 14 öğrenci bulunuyor.

2012 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen ve Edebiyat Fakültesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne 47, Tarih Bölümü'ne 47, Matematik Bölümü'ne 47, Biyoloji Bölümü'ne 12, Kimya Bölümü'ne 6 öğrenci kayıt yaptırmıştı. Fizik bölümünün ise hiç tercih edilmemesi dikkat çekmişti.

2012 LYS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre Gazi Üniversitesi Polatlı Fen ve Edebiyat Fakültesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün öğrenci sayısı 50 olurken, Tarih Bölümü'nün öğrenci sayısı ise 47'de kaldı. Fen Fakültesi'nde ise Fizik Bölümü hala birinci sınıfta sıfır öğrenci durumunu koruyor. Kimya Bölümü'ne bir öğrenci geldi, sayı 7 öğrenciye yükseldi. Biyoloji Bölümü'ne iki, Matematik Bölümü'ne ise bir öğrenci daha kayıt yaptırdı. Buna göre Biyoloji Bölümü'nün öğrenci sayısı 14'e yükselirken, Matematik Bölümü'nde ise şu an 48 öğrenci ders görüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polatlı Gazi'de Fizik Bölümü Boş Kaldı - Son Dakika


Advertisement