Polis Akademisi 67. Dönem Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Polis Akademisi 67. Dönem Mezuniyet Töreni

Polis Akademisi 67. Dönem Mezuniyet Töreni

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Polisimizin, vatandaşa karşı tutumu, davranışı ve şefkatli yaklaşımı bizim için çok önemlidir."

21.06.2012 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Polisimizin, vatandaşa karşı tutumu, davranışı ve şefkatli yaklaşımı bizim için çok önemlidir. Bütün eğitimlere rağmen, hala bireysel olarak hata yapanlara da, meslek taassubuna sapmadan, gereken cezaları veriyoruz" dedi.

Polis Akademisi Mezuniyet Töreni, Gölbaşı'ndaki Polis Akademisi yerleşkesinde gerçekleştirildi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Veysel Kılıç, Polis Akademisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ile mezun komiser yardımcılarının aileleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı.

İçişleri Bakanı Şahin, yaptığı konuşmada, "Emniyet Teşkilatımız, iyi eğitilmiş ve vasıflı bu genç arkadaşlarımızla yeni bir güç ve dinamizm kazanacaktır. Bunun yanında, genç mensuplarımızla birlikte Güvenlik Bilimleri Fakültemizde öğrenim gören, 15 ayrı ülkeden 303 misafir öğrencimizden 66'sını da bugün mezun ediyoruz. Bu kardeşlerimizin, hem ülkelerinde güvenliğin sağlanmasında çok önemli rol oynayacaklarına, hem de ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin ve dostlukların pekişmesine katkı koyacaklarına inanıyorum" dedi.

"AKADEMİ, MODERN BİR ÜNİVERSİTE KONUMUNDA"

Polis Akademisi'nin, kurulduğu günden itibaren sürekli kendisini yenilemiş ve geliştirmiş, güzide bir eğitim kurumu olduğunu belirten Şahin, "Bugün artık Akademi, modern bir üniversite konumundadır. Bakanlık olarak, güvenlik alanında bilimsel çalışmalar yapan ve güvenlik stratejileri üreten Polis Akademimizi çok önemsiyoruz. Akademinin her anlamda mükemmel, tam donanımlı eğitim-öğretim kurumu olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

"ÖZGÜRLÜĞÜN OLMADIĞI YERDE GÜVENLİĞİNDE DE ANLAMI KALMAZ"

Vatandaşların güvenlik güçlerinden isteği, huzur ve güven içinde korkusuzca yaşama ve kendini korkusuzca ifade edebilme arzusu olduğunu anlatan Şahin, "Günümüzde terör başta olmak üzere, dünyadaki birçok olumsuz gelişme, insanların can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale gelmiştir. Bakanlık olarak, her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlarımıza iç güvenlik hizmetini iyileştirerek ve geliştirerek en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz. Güvenlik hizmetlerini sunarken de özgürlüklerin korunmasına çok özen gösteriyoruz. Çünkü özgürlüklerin olmadığı yerde, güvenliğin de bir anlamının kalmayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİREYSEL HATA YAPANLARA GEREKEN CEZALARI VERİYORUZ"

Polisin, vatandaşlara yaklaşımıyla, sadece kendi kurumunun ve şahsının değil, aynı zamanda devletin de saygınlığını temsil ettiğinin altını çizen Şahin, "Bu bakımdan Polisimizin, vatandaşa karşı tutumu, davranışı ve şefkatli yaklaşımı bizim için çok önemlidir. Güvenlik-özgürlük dengesinin korunması, insan haklarına ve hukuka saygının, vatandaş memnuniyetinin sağlanması hususları, personelin eğitimi ile yakından ilgilidir. İçişleri Bakanlığı olarak, polisimizin eğitimine büyük önem veriyoruz ve her yıl teşkilat mensuplarının en az yarısını hizmet içi eğitime tabi tutuyoruz. Ancak, bütün eğitimlere rağmen, hala bireysel olarak hata yapanlara da, meslek taassubuna sapmadan, gereken cezaları veriyoruz" şeklinde konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI'NIN YENİ MEZUNLARA MESAJI

İçişleri Bakanı Şahin, Polis Akademisi 67. Dönem mezunlarına seslenerek, "İnanıyorum ki, sizler burada, karşılıklı sevgi ve saygıyı, kardeşlik, dostluk ve yardımlaşmayı öğrendiniz. Güler yüzü, şefkati, her ne şart altında olursa olsun milletine yararlı olmayı ve vatandaşın hizmetine koşmayı kendinize şiar edininiz. Emniyet Teşkilatının sizlerle, büyük bir güç ve dinamizm kazanacağına inanıyorum. Dünyadaki yeni gelişmeleri ve değişimleri yakından izleyin. Daha iyiyi, daha mükemmeli yakalamak için gayretinizi artırın. Cumhuriyetin temel niteliklerine ve hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, özgürlükçü, yeni fikirlere açık, toplumsal değerlere saygılı, kişisel sorumluluk duygusuna sahip, mesleki etik değerlere bağlı, mesleki terbiye ve disiplin anlayışını ve birlikte iş görme alışkanlığını kazanmış, bilgi çağının polisleri olarak, Türkiye Cumhuriyetinin ve demokratik, kazanımlarımızın emanetçisi olduğunuzu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız" ifadelerini kullandı.

"AİLENİZE NASIL DAVRANILMASINI İSTİYORSANIZ, VATANDAŞLARIMIZA DA O ŞEKİLDE MUAMELE EDİNİZ"

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, Türk polisinin 74 milyonluk Türkiye nüfusunun 59 milyonuna yani nüfusun yaklaşık yüzde 80'ine, 81 ilde güvenlik hizmeti verdiğine işaret ederek, polisin enerjisini vatandaşlardan, gücünü ise yasalardan aldığını belirtti. Sadece geçen yıl, 132 bin kişiye, yani toplam personelin yüzde 56'sına hizmet içi eğitim verdiklerini kaydeden Kılıçlar, "Bütün bu imkanların gerçekleşmesinde, başta Sayın Başbakanımızın himayeleri ve Sayın Bakanımızın destekleri, bizlere güç vermektedir" diye konuştu.

Polis Akademisi'nin 1937 yılından beri güvenlik teşkilatına yönetici yetiştirdiğini hatırlatarak, 26 polis Meslek Yüksekokulu'nda, toplam 16 bin öğrenciye de eğitim verildiğini bildirdi. Kılıçlar, mezun olan komiser yardımcılarına seslenerek, şunları kaydetti:

"Aile fertlerinize nasıl davranılmasını istiyorsanız, vatandaşlarımıza da o şekilde muamele ediniz ve emrinizde görev yapan polislerin bu şekilde davranmasını sağlayınız. Ülkemizin huzurlu geleceğinin mimarı olacak sizleri; sevgi ve başarı dileklerimle kucaklıyor, ülkemizi daha mutlu ve huzurlu yarınlara taşıyacağınız inancıyla, uğurluyorum."

Törende, konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar ve AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Polis Akademisi'nden dereceyle mezun olan komiser yardımcılarına diplomalarını verdi. Daha sonra Polis Marşını okuyan mezun polisler, polis yemini ettiler. Mezun polisler daha sonra törene katılan izleyicilere nefes kesen bir gösteri sundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polis Akademisi 67. Dönem Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement