Polis Köpeği 'skoly' Uyuşturucuya Geçit Vermiyor - Son Dakika
Güncel

Polis Köpeği 'skoly' Uyuşturucuya Geçit Vermiyor

Polis Köpeği \'skoly\' Uyuşturucuya Geçit Vermiyor

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından bir yolcu otobüsünde yapılan aramada uyarıcı ve halüsinasyon özelliği olan sentetik uyuşturucu maddeler arasında yer alan 863 gram metamfetamin ele geçirildi.

11.01.2012 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından bir yolcu otobüsünde yapılan aramada uyarıcı ve halüsinasyon özelliği olan sentetik uyuşturucu maddeler arasında yer alan 863 gram metamfetamin ele geçirildi. Otobüsün bagajındaki uyuşturucuyu, aramaya katılan Macar kurdu "Skoly" adlı dedektör köpek buldu. İran uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, ihbar üzerine İran'dan İstanbul'a giden yabancı plakalı yolcu otobüsünü durdurdu. Yolcuların üzerleri tek tek aranırken, bagaj kısmındaki bavulları da özel eğitimli köpek 'Skoly' aradı. Bavulları tek tek koklayan köpek, Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olarak kullanılan ve bilinen uyuşturuculardan daha tehlikeli olduğu ileri sürülen 863 gram metamfetamin denilen uyarıcı ve halüsinasyon özelliği olan sentetik uyuşturucu maddesini buldu. Arama çalışmalarının ardından polis bavulun sahibi olduğu tespit edilen İran uyruklu S.T.'yı gözaltına aldı. S.T., sevk edildiği adliyede tutuklandı..

Diğer taraftan Çorum Emniyet Müdürü Necmettin Emre, dedektör köpek Skoly'nin 4 yıldır operasyonlarda kullanıldığı belirterek, "20 operasyona götürüldü. Bu operasyonlarda çeşitli uyuşturucu maddelerden toplam yaklaşık 800 kilogram bulmayı başardı" dedi. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Köpeği 'skoly' Uyuşturucuya Geçit Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement