Polislerle Yemek Yiyen Dedeleri Ve Cemevi Yöneticilerini Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Polislerle Yemek Yiyen Dedeleri Ve Cemevi Yöneticilerini Protesto Ettiler

Polislerle Yemek Yiyen Dedeleri Ve Cemevi Yöneticilerini Protesto Ettiler

Gazi Olaylarında Hayatını Kaybedenlerin Yakınları, Yapılan Anma Töreninin Ardından Polislerle Yemek Yiyen Alevi Dedeleri Ve Gazi Cemevi Yöneticilerini Protesto Etti.

15.03.2011 23:52

- CEMEVİ ÖNÜNDE GERGİNLİK YAŞANDI

* Gazi olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınları, olayların yıldönümü 12 Mart'ta yapılan anma töreninin ardından polislerle yemek yiyen Alevi dedeleri ve Gazi Cemevi yöneticilerini protesto etti.

* Yönetim istifa sloganlarıyla cemevi önüne yürüyen kalabalık, açıklama yapmak isteyen yöneticilere izin vermeyince gerginlik yaşandı

Sultangazi'de 'Gazi Olayları'nda hayatını kaybedenlerin aileleri toplanarak basın açıklaması yaptı. Kendi adlarına polisle barış yemeği yiyen Cemevi yetkililerini özür dilemeye ve istifaya çağırdı.

Gazi Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi'nde toplanan "Gazi Şehit Aileleri" üyesi yaklaşık 150 kişilik bir grup saat 20.00 sıralarında Cemevi'ne doğru yürüyüşe geçti. "Katillerin sofrasına oturmak düşkünlüktür", "Katillerle barışmayacağız" yazılı pankart ile olaylarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık cemevi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "12 Mart 1995 tarihinde kontrgerilla devletinin gerçekleştirdiği katliamda 18 evladımızı şehit verdik. Yüzlerce insanımız yaralandı. Katliamdan sonra açılan davada devlet kendi katillerini akladı. Biz Gazi Şehit Aileleri ve Gazi Halkı olarak her yıl 12 Mart günü mahallemizde gerçekleştirdiğimiz kitlesel eylemlerle şehitlerimizi anıyor, katillerin peşinde olduğumuzu haykırıyoruz. Bu yıl 16'ncısını düzenlediğimiz anma yürüyüşü sırasında Gazi Şehit Aileleri ve Gazi Halkı'nın bilgisi dışında karaola gidilerek evlatlarımızın katilleriyle " Barış Yemeği " adı altında yemek yiyenler olmuştur. Bu yemek hadisesi basında, "16 yıl sonra gelen barış" , " Gazi Halkı polisle buluştu" şeklinde çarpıtılarak şehit ailelerine ve halka mal edilmiştir. Katillerimizle aynı sofraya oturanların Gazi Şehit Aileleri ve Gazi Halkıyla hiçbir ilgisi yoktur. Şehit aileleri ve Gazi Halkını temsil etmemektedirler. Bu sofraya oturanlar kanayan yaramıza tuz basmışlardır. Evlatlarımızın ve şehitlerimizin üzerine basmışlar, kendi kişisel çıkarları için o sofraya oturmanın gerekçesi yapmışlardır. Katillerle aynı sofraya oturmak doğru değildir. Bu yanlışı yapanlar Gazi Cemevi Başkanı ve Dedesi Veli Gülsoy, Gazi Cemevi Yöneticileri Ali Ekber Özen, Mustafa Yıldız, Metin Polat, Rıza Şahin, Şükrü Akkaya, Ali Kemal, İsmet Erdoğan, Cemevi eski Başkanı Hıdır Elmas, Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, 75. Yıl Mahallesi Muhtarı Sedat Çetintaş ve Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarı Ali Ekber Palabıyık'tır. Gazili olmak onurlu yaşamaktır. Gazili kimliğine ve halkın değerlerine sırt çevirenler, şehitlere saygısızlık yapanlar Gazi'yi temsil edemezler. bu düşkünlüğü yapanlar derhal özür dilemelidir" denildi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Grup açıklamanın ardından, " Katillerle aynı sofraya oturan bizden değildir", "Katillerle el sıkışan bizden değildir","Şehitlerimizi çiğnetmeyeceğiz","Gazi şehitleri onurumuzdur" diye slogan attı. Bu sırada Cemevi yetkilileri kalabalığa seslenerek özür dilemek istedi. Grup Cemevi yetkililerini yuhalayarak konuşmalarını engelledi. Konuşmaya ılımlı bakanlarla karşı çıkanlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Grup bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polislerle Yemek Yiyen Dedeleri Ve Cemevi Yöneticilerini Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement