Posta Başı'ndan THY Yönetim Kurulu Başkanına "Dikkat Et Bel Fıtığı Olursun" - Son Dakika
Güncel

Posta Başı'ndan THY Yönetim Kurulu Başkanına "Dikkat Et Bel Fıtığı Olursun"

Posta Başı\'ndan THY Yönetim Kurulu Başkanına "Dikkat Et Bel Fıtığı Olursun"

Yönetim Kurulu Başkanlığına atandığı gönden bu yana personelinin saha çalışmalarını denetlemek için her gün değişik bir görevle havalimanında çalışan İlker Aycı, bu kez temizlikçi oldu.

15.05.2015 12:57

Yönetim Kurulu Başkanlığına atandığı gönden bu yana personelinin saha çalışmalarını denetlemek için her gün değişik bir görevle havalimanında çalışan İlker Aycı, bu kez temizlikçi oldu. Aycı temizlikçi olarak görev sırasında Başbakan Davutoğlu'nun gidişine rastladı, aynı kıyafetle protokol sırasında yerini de aldı.

TAV Havalimanları tarafından bu sabah Atatürk Havalimanı Ali Sürmen Konferans Salonunda kendisine verilen brifinge katılan Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bu arada havalimanında görev yapan gazetecilerin odasını da ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında bir gün önce yaptıkları sorulunca İlker Aycı yaşadıklarını şöyle anlattı:

BEL FITIĞI OLURSUN

"Göreve diğer adım olan Ahmet ile başladım. Yemeğimi giyip önce uçak içi temizliğinde görevlendirildim. Elime bez verdiler onu dörde katlayıp masaları öyle silmemi söylediler.

Masayı silmeye başladığım sırada 'Posta Başı' yanıma gelip, 'Bak Ahmet abi bu şekilde masa silersen yakında bel fıtığı olursun' diye beni ikaz etti ve masaları nasıl silmem gerektiğini tarif etti. Posta Başı'nın tarifine göre sol elimle masanın bir kenarına destek verip silme işlemini öyle yapmam gerekiyormuş. Bu şekilde çalışırken Posta Başı'ndan ikinci uyarı geldi, 'Bak Ahmet abi bu şekilde tek tek çalışırsan işimiz bitmez. Masanın üstündeki üç adet tutacakları bir elinle kaldırıp desteği yaptıktan sonra diğer elinle boydan boya silmen gerekiyor. Bu şekilde işin 20 dakikada biter ve uçağı yetiştiririz.'

Ancak kısa süre sonra masa silme işim bitti. Bu kez süpürge işini verdiler. Ancak ona geçmeden önce de aşağıda bulunan Skylife dergilerini yukarıya çıkarmamız gerektiğini söylediler. Yanımda yardımcım vardı. O da benim gibi tebdili kıyafet giymişti.

İçinde baş makalem olan ve sahibi olduğum dergileri kucağıma alıp yukarıya çıkmak için merdivenlere yöneldiğimde yardımcım ile göz göze geldik. Yardımcım bana alçak sesle, 'Başkanım üç paket almışsınız, bari iki paket alsaydınız' deyince, kendisine,'Dikkat et çakacaklar, üç paket ile daha çabuk bitiririz' diye cevap verdim.

Temizlik görevimiz bitince Posta Başı yaşımı sordu ben de kendisine '44 yaşındayım' deyince bana, 'Maşallah yaşına rağmen iyi çalışıyorsun Ahmet Abi' dedi.

İşimi iyi yaptığım için mutlu olmuştum."

BAŞBAKANI O KIYAFETLE KARŞILADI

Tam bu sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu VIP Salonundan Muğla'ya gideceği için protokol gereği apron daki yerini alan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Ayci temizlikçi kıyafetiyle bu görevi yerine getirdi.

Başbakan Davutoğlu karşısında yeşil yelekli bir Başkan görünce, "Hayrola İlker Bey" diye manalı bir soru sordu. İlker Aycı'da kendisine sadece "Görevdeyiz Sayın Başbakanım" diye cevap verdi.

"O YELEĞİ KAPININ ÜSTÜNE AS"

Yeni atandığı THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde çalışanların sahada nasıl görev yaptığını daha iyi anlamak için temizlikçi kıyafeti giyip onlar gibi görev yapan çalışan İlker Aycı, üstündeki kıyafeti değiştirmeden günün getirdiği yorgunlukla eve gitmek için makam aracına gitti. Evinin önüne geldiği zaman şoförüne, "Yeleği bari çıkartalım etraftan görenler başka şey düşünür" dediğini belirten Aycı yaşadıklarını şöyle anlattı: "Şoförüm bana, 'Sayın başkanım şu kenardan gidin kimse anlamaz' diyerek yan yolu gösterdi. Ben de kendisini dinleyip eve öyle girdim. Ancak eve geldiğim zaman evdekiler bu kez bana 'Hayrola görevin mi değişti?' diye manalı bir soru sordular.

Ben de kendilerine başımdan geçenleri anlattım. Bunun üzerine kardeşim, 'Ağabey o yeleği kapının üstüne as. Her gün çıkarken o yeleğe bak' dedi. O yelek şimdi sokak kapısının eve bakan kısmına asılı"

THY'nin yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı aprondaki görevi bittikten sonra gerçeği çalışanlara söyledikleri zaman önce kamera şakası yapıldığını zannettiklerini belirterek," Sonra memnun oldular. Önce inanmak istemediler, çünkü beni daha tanımıyorlardı. Fakat şu bir gerçek; apron çalışanı arkadaşlarım görevlerini gerçekten büyük bir ciddiyet ve bilinç içinde yapıyorlar. Çalıştıkları kurumun büyüklüğünün sorumluluğu içinde görevlerini yapıyorlar" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Posta Başı'ndan THY Yönetim Kurulu Başkanına 'Dikkat Et Bel Fıtığı Olursun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement