Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gülümser Argon'un emeklilik töreni ve onuruna düzenlenen Dünya Artrit Günü paneli Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi amfisinde gerçekleştirildi.
Her yıl 10 Ekim tarihinde düzenlenen Dünya Artrit Günü bu yıl Ege Üniversitesi'nde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Törende fakültenin yüksek okul dönemindeki müdürlerinden Prof. Dr. Gülümser Argon'da emekliliğe uğurlandı.
ARTRİT NEDİR?
Artrit hastalığı eklemlerde vücut tarafından üretilen bir iltihap.Bu iltihap mikrobik değil,vücut tarafından üretiliyor. 100'den fazla farklı hastalık Artrit ile ilişkili. Bazı formları çok ağır seyreden, bazıları ise dönem dönem kendini gösteren hafif şiddette seyrederiyor. Dirsek eklemlerinde zorlanmaya bağlı olarak kas liflerindeki yırtık (lateral epikondilit) gibi basit romatizmal hastalıklardan, romatoit Artrit (ra) spondiloartrit (spa) gibi tüm vücudu etkileyen ağır hastalıklara kadar farklı hastalık grupları bunun içinde yer alıyor. (
Son Dakika › Güncel › Prof.Dr . Gülümser Argon Emekliliğe Uğurlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.