Prof. Dr. Serpil Sancar, Türk Kadınlar Birliği'nin 100. kuruluş yıl dönümünde konferans verdi - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Serpil Sancar, Türk Kadınlar Birliği'nin 100. kuruluş yıl dönümünde konferans verdi

Prof. Dr. Serpil Sancar, Türk Kadınlar Birliği\'nin 100. kuruluş yıl dönümünde konferans verdi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Prof. Dr. Serpil Sancar, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen konferansta kadın hakları ve eşitlik konularında Türkiye ve dünya örneklerini paylaştı. Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu da birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

02.03.2024 16:19  Güncelleme: 16:20

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Prof. Dr. Serpil Sancar, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından birliğin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Siyasetin Cinsiyeti" konulu konferans verdi.

Şubeden yapılan açıklamaya göre, Abdullah Gül Üniversitesinde düzenlenen konferansta konuşan Sancar, kadınların haklarının kullanması ile ilgili Türkiye'den ve dünyadan örnekler verdi.

Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında eşitlik konusundaki çalışmaların özellikle tek eşlilik, miras, boşanma, meslek seçimi gibi medeni haklar konusunda yapıldığını ve 1926'da Medeni Kanun'un kabul edildiğini anlattı.

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu da Türkiye'nin köklü kadın örgütü olan birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Serpil Sancar, Türk Kadınlar Birliği'nin 100. kuruluş yıl dönümünde konferans verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement