Protez Bacakla Yürümeye Başlayan Özge, Konuşmak İçin Çabalıyor - Son Dakika
Güncel

Protez Bacakla Yürümeye Başlayan Özge, Konuşmak İçin Çabalıyor

Protez Bacakla Yürümeye Başlayan Özge, Konuşmak İçin Çabalıyor

gündeme getirdiği Özge için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda kişi, protez bacak ve tedavi masrafını karşılamak üzere yardımcı oldu.

02.08.2018 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

gündeme getirdiği Özge için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda kişi, protez bacak ve tedavi masrafını karşılamak üzere yardımcı oldu.

Protez bacakla yürümeye başlayan Özge, geçen aylarda 5'inci yaş gününü kutladı. Kısa sürede protez bacağına alışan ve destek almadan yürüyebilen Özge'nin akranlarından tek farkı, 2 kelime dışında konuşamaması. Duyma güçlüğü çekmeyen Özge, sadece 'anne' ve 'baba' diyebiliyor. Özge, 'evet' ve 'hayır'ları ise başıyla gösterebiliyor.

DİL EĞİTİMİYLE KONUŞMA PROBLEMİNİ ÇÖZECEK

Ailesinin tüm çabasına rağmen ilerleme kaydedilmeyince Özge, kent merkezindeki özel dil okuluna yazdırıldı. İlk dersini 10 gün önce alan Özge'ye eğitimciler, günde 2 saat ayırarak, ses dersi veriyor. Fotoğraflarını gösterdiği varlıkları seslendirerek, ders veren Derya Güvercinoğlu, Özge'nin ilerlemesinden memnun olduğunu söyledi. Çok daha güç durumda olan öğrencilerle bir araya geldiklerini kaydeden Güvercinoğlu, "Özge'de dil konuşma bozukluğu var. Özge beden diline alışmış. Biz bunu yeni çalışmalarla aşmaya çalışıyoruz. Beden dilinden sıyrılmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. 'Evet', 'hayır' gibi basit kelimelerde bile kafa sallıyor" dedi.

'UMUT VAR'

Özge'nin beden diline alıştığı için dış iletişime açılmadığını aktaran Güvercinoğlu, işlerinin zor olduğunu; ancak Özge'nin umut vadettiğini söyledi. Özge'nin çok zeki olduğunu da belirten Güvercinoğlu, "Gözlemlediğim kadarıyla nörolojik sorunu yok. Sadece tembellik var. Ses çıkışlarını artırıp, kelimeye dönüştüreceğiz. Benim için umut vadediyor" diye konuştu.

Baba Ali İhsan Yıldırım da kızı için hiçbir şeyden kaçınmadığını ve sonuna kadar destekçisi olacağını vurguladı. Evde konuşmaya yönelik çalışmalar yaptıkları da dile getiren Yıldırım, "Özge'nin normal çocuklar gibi konuşması için çabalıyorum. Yürüme sorununu çözdük. Konuşmayla ilgili de yeni başladık" dedi.

İhsan Yıldırım, Özge'nin bacağının kesilmesine neden olanlar hakkındaki hukuki mücadelelerinin devam ettiğini de kaydetti.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Protez Bacakla Yürümeye Başlayan Özge, Konuşmak İçin Çabalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement