Psikoloğu Bıçakla Rehin Aldı, Nişanlısı Getirilince Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

Psikoloğu Bıçakla Rehin Aldı, Nişanlısı Getirilince Teslim Oldu

Psikoloğu Bıçakla Rehin Aldı, Nişanlısı Getirilince Teslim Oldu

Bursa'da tedavi için İnegöl Devlet Hastanesi Psikiyatri kliniğine gelen Salih A., doktorunun izinli olduğunu öğrenince klinikteki psikologu bıçakla rehin aldı.

11.08.2015 13:15  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde tedavi için İnegöl Devlet Hastanesi Psikiyatri kliniğine gelen 24 yaşındaki Salih A., doktorunun izinli olduğunu öğrenince klinikteki psikolog Kadir Çağıl Doğan'ı bıçakla rehin aldı. Kendisine ilgi gösterilmediğini öne süren Salih A., sorun yaşadığı nişanlısı hastaneye getirilince 1,5 saatlik ikna çalışması sonucu teslim oldu.

Olay, saat 10.00 sıralarında İnegöl Devlet Hastanesi Poliklinik bölümü Psikiyatri kliniğinde meydana geldi. İddiaya göre, yaşadığı sorunlar nedeniyle bir süredir psikolojik destek alan Salih A., psikiyatri kliniğine giderek doktoruna muayene olmak istedi.



Salih A., doktorunun izinde olması nedeniyle kendisine ilgi gösterilmediğini öne sürerek psikolog Kadir Çağıl Doğan'ı bıçakla rehin aldı. Çok sayıda polis ekibi hastaneye sevk edildi. Salih A., polisten sorun yaşadığı nişanlısı İ.A.'nın hastaneye getirilmesini istedi. Yapılan görüşmelerin ardından Salih A.'nın nişanlısı genç kız ikna edilerek kliniğe getirildi. İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan'ın yaklaşık 1,5 saat süren ikna çabaları sonucunda Salih A., rehineyi serbest bırakarak teslim oldu.

Elindeki bıçağı polise veren Salih A., talebi doğrultusunda yanına gelen nişanlısı ile bir süre konuştuktan sonra emniyet ve özel güvenlik görevlilerinin refakatinde Acil Servis bölümüne giderek sağlık kontrollünden geçirildi. Salih A., gerçekleştirilen kontrollerin ardından hastanenin morg kapısından çıkarılarak Alanyurt Karakolu'na götürüldü.

RANDEVULAR ERTELENDİ

Sabah saatlerinde tedavi için hastaneye gelen vatandaşlar, polisi ve bölgedeki kalabalığı görünce olayı meraklı gözlerle takip ettiler. Bölgede oluşan yoğun kalabalık, polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından dağıtılırken, psikiyatri kliniğinin öğleden önce randevusu olan hastaların da randevuları mecburi olarak ertelendi.

KADIN HASTA: DOKTOR ZOK KORKTU

Olay sırasında odada bulunan 75 yaşındaki hasta Hatice Turan ise yaşadıklarını gazetecilere anlattı. Psikolog ile sohbet ederken bir gencin odaya girdiğini belirten Hatice Turan, "Odaya giren gence, psikolog içerde hastanın olduğunu söyleyerek çıkmasını istedi. Bıçaklı genç de 'içeriye gireceğim. Kıpırdamayın' dedi. Hemen içeri girip perdeyi çekip, camı kilitledi. Bize de 'siz çıkın teyze' dedi. Psikolog eline telefonu alınca 'bırak' diyerek üzerindeki büyük bıçağı çıkardı. Kocaman bir bıçaktı. 'Keserim seni bırak telefonu' dedi. Biz dışarı çıkarken bana 'hakkını helal et' teyze dedi. Bende çıktım. Doktora çok üzüldüm. Çok korktum. Bana bir şey yapmadı. Doktora acıdım, çok korktu" diye konuştu.

Gözaltına alınan Salih A.'nın psikolojik sorunlar yaşadığı ve dün parkta bir kutu ilaç aldıktan sonra jiletle vücuduna zarar verdiği belirtildi. Bileklerini de keserek intihara kalkışan Salih A.'nın kaldırıldığı hastanede tedavisinin ardından taburcu edildiği ortaya çıktı. Rehin alınan psikolog Kadir Çağıl Doğan'ın ise tayininin Bolu'ya çıktığı ve cuma günü İnegöl'den ayrılacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Psikoloğu Bıçakla Rehin Aldı, Nişanlısı Getirilince Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement