Puigdemont İspanya'dan Kaçtı mı ? - Son Dakika
Güncel

Puigdemont İspanya'dan Kaçtı mı ?

Puigdemont İspanya\'dan Kaçtı mı ?

Görevine son verilen Katalan Lider Carles Puigdemont'un avukatı Paul Bekaert: "Puigdemont İspanya'dan kaçmadı.

31.10.2017 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görevine son verilen Katalan Lider Carles Puigdemont'un avukatı Paul Bekaert: "Puigdemont İspanya'dan kaçmadı. Puigdemont şu anda sadece Brüksel'de bulunan bir Avrupa Birliği vatandaşı" dedi. İspanya hükümeti tarafından isyan ve kamu fonlarını kötüye kullanmakla suçlanan Puigdemont'un Belçikalı avukatı Paul Bekaert, bu sabah yaptığı açıklamada, Katalan liderin Brüksel'de olduğunu doğrularken, Puigdemont'un İspanya'dan kaçmadığını ve Belçika'da gizlenme gibi bir niyetinin olmadığını ifade etti. İspanya'nın özerk Katalonya bölgesinde yapılan seçimlerden sonra geçen Cuma günü tek taraflı bağımsızlık ilan edilmişti. Günlerdir İspanya hükümetinin ağır suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Katalonya'nın eski Başbakanı Carles Puigdemont, dün gizlice Brüksel'e geldi.

Belçika'nın Flamanca yayın yapan radyo kanalı "Radio 1"e konuşan avukat Bekaert, Carles Puigdemont'un iltica başvurusunda bulunacağı konusunda kesin bir bilgi vermekten kaçınırken, Puigdemont'un Brüksel'de uzun süre kalması için bütün olasılıkları ele alacaklarını belirtti. İspanya ile Belçika arasında herhangi bir diplomatik krizin yaşanmadığına da dikkat çeken avukat Bekaert, "Puigdemont şu anda sadece Brüksel'de bulunan bir Avrupa Birliği vatandaşı. Avrupa'nın başkentine gelmesinde belki siyasi nedenler olabilir ancak diplomatik bir olaydan söz etmek için henüz erken. Fakat İspanya'nın temel bir sorun işgal ettiğinden bahsedebilirim" şeklinde konuştu.

İLTİCA BİLMECESİ

İspanyada süren özerklik konusunun ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un, Katalan liderin haklarını alması sonrası Puigdemont'un dün akşam Belçika'ya kaçtığı duyurulmuştu. Puigdemont'un gelişi Belçika siyasetini de karıştırdı. Belçika Başbakan Yardımcısı Kris Peeters, "Katalan liderinin henüz nerede olduğunu bilmiyoruz. Brüksel'de olduğuna dair bilgiler var" dedi. Puigdemont'un avukatı Paul Bekaert'in Belçika'da olası bir iltica başvurusunda bulunmadığını söyleyen Peeters, "Bu yüzden işimize devam edip olası senaryoların kurulmasına izin vermeliyiz" açıklamasında bulundu. Katalan liderin Belçika'da olma durumuna yönelik açıklama yapan Peeters, "Bir lider özerklik ilan ediyorsa kaçmamalıdır, halkıyla birlikte kalıp mücadele etmelidir. Bugün öğleden sonra her şey netleşecek, görüşmelerden sonra açıklama yapacağız" diye konuştu

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Puigdemont İspanya'dan Kaçtı mı ? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement