"Radyoloji Çalışanları Kanserle Karşı Karşıya" - Son Dakika
Güncel

"Radyoloji Çalışanları Kanserle Karşı Karşıya"

"Radyoloji Çalışanları Kanserle Karşı Karşıya"

Sağlık sendikaları, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü'nü kutlayarak, radyoloji çalışanlarının gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle kanserle karşı karşıya getirildiğini belirtti.

08.11.2012 10:59  Güncelleme: 11:07

Sağlık sendikaları, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü'nü kutlayarak, radyoloji çalışanlarının gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle kanserle karşı karşıya getirildiğini belirtti Sağlık sendikaları, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü'nü kutlayarak, radyoloji çalışanlarının gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle kanserle karşı karşıya getirildiğini belirtti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, radyoloji çalışanlarının çalışma koşullarında iyileştirme yapılmadan, çalışan sayısının arttırılmadan günlük çalışma süresinin 5 saatten 7 saate çıkarılması nedeniyle fazla radyasyona maruz kaldıklarını dile getirdi. Bu durumun ölümcül hastalıklara davetiye çıkardığını vurgulayan Kahveci, şunları ifade etti:

"Gerekli önlemlerin alınmaması; radyoloji çalışanlarını çağın vebası kanserle karşı karşıya getirmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığı için hizmet üreten radyoloji çalışanlarının, meslekleri nedeniyle sağlıklarının tehdit altında olması kabul edilebilir bir durum değildir. Ölümcül hastalıklara davetiye çıkartan bu uygulama Sağlık Bakanlığı tarafından tekrar gözden geçirmeli, yeni bir düzenleme yapılmalıdır."

-"RADYOLOJİ ÇALIŞANLARININ GELECEKLERİ KARARTILIYOR"-

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, radyoloji ünitelerinin, "hizmet satın alma" adı altında özelleştirerek hizmet kalitesinin düşürüldüğünü öne sürdü. Erözgün, "Radyoloji çalışanlarının emekleri ucuzlaştırılmış, iş güvenceleri ortadan kaldırılmış ve özlük hakları ellerinden alınmaya başlanmıştır. Radyasyonun insan sağlığı üzerinde ciddi anlamda olumsuz etkiler bıraktığına ilişkin yüzlerce bilimsel çalışma mevcuttur" dedi.

-"RADYOLOJİ ÇALIŞANLARININ SESİNE KULAK VERİLMELİDİR"-

Sağlık-Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada da, radyoloji teknisyen ve teknikeri çalışanlarının çalışma koşulları ve çalışma sürelerinin acilen iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Sağlık Bakanlığı'ndan, sağlık çalışanları için "mesleki risklerin ortadan kaldırılması yönünde" adımlar atması istenilen açıklamada, "Radyoloji üniteleri, sağlıklı hizmet üretmesi yönünde yeniden yapılandırılmalıdır. Alanla ilgili personel istihdamı yapılarak, uzman dışı, vasıfsız çalıştırmanın önüne geçilmelidir. Cihaz modernizasyonunun sağlanması, uygun havalandırma ve izolasyonu ile birlikte yeterli fiziki çalışma koşulları oluşturularak sağlıklı hizmet üretir hale getirilmelidir. Sağlıkları açısından son derece tehlikeli olan uygunsuz ortam ve çalışma koşulları nedeniyle yoğun radyasyona maruz kalan iyonlaştırıcı radyasyonla teşhis, tedavi veya araştırmanın yapıldığı yerler ile bu iş veya işlemlerde çalışan personelin haftalık çalışma sürelerinin artırılması kabul edilebilir bir durum değildir" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Radyoloji Çalışanları Kanserle Karşı Karşıya' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement