Ramazan Ayında Yapılan Nafileler - Son Dakika
Güncel

Ramazan Ayında Yapılan Nafileler

Ramazan Ayında Yapılan Nafileler

İlahiyatcı yazar Osman Ünlü Ramazan ayında yapılan nafile ibadetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

15.05.2019 14:06

İlahiyatcı yazar Osman Ünlü Ramazan ayında yapılan nafile ibadetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Osman Ünlü yaptığı açıklamada Ramazan ayında yapılan ibadetler senenin diğer aylarında yapılan ibadetlere göre daha farklı ve katlı sevap verileceğini kaynaklarına dayandırarak açıkladı. Ramazan ayında, farz olan ibadetlerin dışında yapılan ibadetlere, diğer aylarda yapılanlardan daha mı çok sevap verildiği ile ilgili İmam-ı Rabbani hazretlerinin, Mektübat kitabını kaynak göstererek şu bilgileri verdi:

"Bu konuda, İmam-ı Rabbani hazretleri Mektübat kitabında buyuruyor ki: 'Ramazan-ı şerif ayında yapılan nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda, bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azad olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz. Bu ayda, emri altında bulunanların işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren amirler de affolur. Cehennemden azad olur. Resülullah efendimiz, bu ayda, esirleri azad eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene, bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer. Bu ayı fırsat bilmelidir. Elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü tealanın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir. Kur'an-ı Kerim ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, hurma ile iftar etmek sünnettir. İftar edince, (Zehe-bezzama' vebtelletil urük ve sebe-tel-ecr inşaallahü teala) okumanın sünnet olduğu Tebyinin Şelbi haşiyesinde yazılıdır. Teravih kılmak ve hatim okumak mühim sünnettir' buyuruluyor" dedi.

ORUÇLUNUN İFTARDA ACELE ETMESİ BİLDİRİLİYOR. VAKTİN GİRDİĞİNDE ŞÜPHESİ OLANIN DA ACELE ETMESİ GEREKİR Mİ Osman Ünlü iftarın acele edilmesi hakkında da şu açıklamayı yaptı: "İftarı akşam namazından önce yapmak müstehab ise de, bir ibadeti bozmak şüphesinden kurtarmak için müstehab terk edilmelidir. Önce akşam namazını kılmalı, sonra iftar etmelidir. Böylece iftar yine, yıldızlar görünmeden önce olur. Yani, acele edilmiş olur ve oruç, bozulmak tehlikesinden kurtulur. Akşam namazını vakti çıkmadan, tekrar kılmak mümkündür. Takvim, saat, kandil, top ve ezan yanlış olunca, oruç kurtulmaz" dedi. Osman Ünlü konuyla alakalı açıklamasına devamla; "İbni Abidinde buyuruluyor ki: 'İftar etmek için, güneşin battığını iki adil Müslümanın haber vermesi lazımdır. Bir olursa da, beis yoktur' görülüyor ki, takvimi hazırlayanın ve iftar topu atanın, ezan okuyanın adil olmaları lazımdır" dedi.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ramazan Ayında Yapılan Nafileler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement