"Ramazan'da Tüketirken, Tükenmeyin" - Son Dakika
Güncel

"Ramazan'da Tüketirken, Tükenmeyin"

"Ramazan\'da Tüketirken, Tükenmeyin"

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Bakal, "Tüketiciler, alışverişe zaman ayırmalı. Aç ve yorgunken alışveriş yapmamalı." dedi.

10.07.2013 11:30  Güncelleme: 11:36

OKTAY ÖZDEN - Genel merkezi Eskişehir'de bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneği'nin (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, tüketicilerin, Ramazan ayında "yorgun, plansız, piyasayı araştırmadan" alışveriş yapmamasını istedi.

Bakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayında gıda fiyatlarını artırıp bunu fırsata dönüştürmek isteyen kişilere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Tüketicilere, alışverişe çıkmadan önce ihtiyaçlarını tespit edip, liste hazırlamasını öneren Bakal, şunları kaydetti:

"Tüketiciler, alışverişe zaman ayırmalı. Aç ve yorgunken alışveriş yapmamalı. Alışverişte satıcı ve sağlayıcıların yoğun olmadığı zamanları tercih etmeli. Piyasa araştırması yapmalı, aldığı ürünlerin etiketlerini incelemeli, son kullanma tarihlerini kontrol etmeli, çevreye dost CE, ISO 9001 ve TSE belgeli ürünleri almaya özen göstermeli. Alışverişlerinde mutlaka belge almalı ve karşılaştığı hak ihlallerinde mutlaka hakkını aramalıdır. Ramazan'da tüketirken, tükenmeyin"

Bakal, kamu otoritesi, yerel etkinlik düzenleyiciler ve tüketicilerin, Ramazan ayında her zamankinden daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "Yerel etkinlik düzenleyiciler, kamu ve özel teşebbüs kuruluşları etkinlik düzenlerken, Ramazan'ı bir karnaval havasına sokmamalıdır. Karnaval havası, Müslümanları Ramazan ayının ikliminden uzaklaştırmakta, kardeşlik ikliminin perçinlenmesini, tefekkürü, yardımlaşmaya ve yeniden bölüşümü engellemektedir" ifadelerini kullandı.

Her yıl Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere dağıtılmak üzere yüz binlerce kumanya hazırlandığını bildiren Bakal, şöyle devam etti:

"Kumanya hazırlayacakların mamullerin tazeliğine ve bilinen bir marka olmasına da dikkat etmeleri gerekir. Çünkü 'Ramazan fırsatçıları' kul hakkını düşünmeden, halkın sağlığına zarar verecek mamulleri, bu dönemde piyasaya sürerler. Kumanya dağıtan kişi ve kuruluşlar kumanyalarını mutlaka kontrol etmelidir. Evine Ramazan paketi gönderilenlerin bir kere daha mahzun olmalarına fırsat vermemelidir. Merkezi, yerel kamu otoritesi, tüketicilerin güvenlik içinde, bilgiye kolay ulaşarak alışveriş yapmalarını sağlamalıdır. Denetimlerini sıklaştırmalı, yapılan şikayetleri kısa sürede sonuçlandırmalıdır." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ramazan'da Tüketirken, Tükenmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement