Ramazan Davulcuları Yarışmayla Belirlendi - Son Dakika
Güncel

Ramazan Davulcuları Yarışmayla Belirlendi

Ramazan Davulcuları Yarışmayla Belirlendi

Ramazan ayında Beylikdüzü'nde çalışacak davulcular yarışmayla belirlendi.

03.07.2013 14:25  Güncelleme: 14:29

Ramazan ayında Beylikdüzü'nde çalışacak davulcular yarışmayla belirlendi. Yarışmada birinci seçilen İsmail Kuşçu'ya davul hediye edildi

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayında davul çalacak kişileri seçmek için ilçenin Ramazan kasabası etkinlik alanında yarışma düzenledi. Yarışmaya katılan 23 davulcu dereceye girebilmek için jürinin önünde kıyasıya yarıştı. Müracaat edenler yarışmada davul çalıp mani söyleyerek performanslarını sergiledi. Davulcular birbirinden ilginç performansları ile juri üyelerinden tam not aldı. Bazı davulcular yerde yuvarlanarak jurinin gözüne girmeye çalıştı. Sergilenen performansların ardından, Ramazan ayında çalışacak davulculardan dereceye girenler, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından açıklandı.

Yarışmada Ramazan davulcularından birinci İsmail Kuşçu, ikinci Sinan Kısa ve üçüncü Nejdet Pirgil oldu. Birinci seçilen İsmail Kuşçu'ya Belediye Başkanı Yusuf Uzun davul hediye etti. Uzun, bazı davulculara da bahşiş verdi.

İsmail Kuşçu çok sevinçli olduğunu ifade ederek, "Çocukluğumdan beri davul çalıyorum. İki üç hafta hocamız eşliğinde bu yarışma için çalıştım. Bu yıl birçok manimiz var. Ramazan'da insanlarımız için hem davul çalıp hem de değişik maniler söyleyeceğiz" dedi.

Yarışmanın sonunda tüm davulcular biraraya gelip, davul çalarak gösterilerini sergiledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan Davulcuları Yarışmayla Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement