Eğer kendinizi psikolojik açıdan iyi hissetmiyorsanız sanat terapisi sizin için bir çözüm olabilir. Sanat terapisi kişinin, farklı sanat malzemeleriyle ruh halini dışa vurmasına yardımcı oluyor. Adeta kişinin iç dünyasına ayna tutuluyor. Daha sonra bir uzman eşliğinde yapılan analizle sorunlar tespit edilerek çözüm yolları aranıyor. Sanat terapisinin müzik, dans ve resim gibi pek çok alt kolu var. Almanya'nın Köln kentinde de Sanat Terapisti Hasan Hüseyin Deveci, resim terapisi yapıyor. Bu resim terapisinin en önemli özelliği ise Türkçe ana dilinde yapılıyor olması.
'YENİ GRUPLAR AÇABİLİRİZ'
Gold-Kraemer Vakfı tarafından desteklenen ve 10 katılımcının olduğu resim terapisi hakkında Sanat Terapisti Hasan Hüseyin Deveci şunları söyledi 'Bu terapide önemli olan kişinin duygularını düşüncelerini resme aktarması. Resim terapisinde en önemli noktalardan biri seans bittikten sonra resimlerin analizi. Kişi yaptığı şekillerle, motiflerle ruhsal durumunu dile getirirken sizin resmi renginden kompozisyonuna kadar analiz etmeniz gerekiyor. Almanya'da araştırdığım kadarıyla Türkçe dilinde böyle bir proje yok. Terapiyi iki grup halinde yapıyoruz. Ama talep olursa yeni gruplar açabiliriz.'
'DEPRESYONUM TAMAMEN GEÇTİ SAYILIR'
Panik atak, depresyon ve psikosomatik ağrılarla mücadele eden Havva Atmaca resim terapisine katılıyor. Terapiden fayda gördüğünü belirten Atmaca, 'Resim yaparken çok mutlu oluyorum, ağrılarımı hiç hissetmiyorum. Resim terapisi sayesinde depresyonum tamamen geçti sayılabilir' dedi. Eşi demans hastası olan Öznur Hamutoğlu ise yaşadığı stresi azaltmak için resim terapisine katıldığını anlatıyor. Öznur Hamutoğlu, 'Buraya arkadaşlar sayesinde başladım ve kendimi rahat hissediyorum. Yaptığım resim üzerine güzel bir konuşma yapılınca kendimi çok rahat hissediyorum. Eve gittiğim zaman stresimi bir nebze olsun atmış oluyorum' diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Resim Yaparak Rahatlıyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?