Ressam Zeki Çetinkaya'dan Doğanın Işık Ve Gölgeyle Oyunu - Son Dakika
Güncel

Ressam Zeki Çetinkaya'dan Doğanın Işık Ve Gölgeyle Oyunu

Ressam Zeki Çetinkaya\'dan Doğanın Işık Ve Gölgeyle Oyunu

Ressam Zeki Çetinkaya'nın sergisi, Bayındır Kavaklıdere Hastanesi ve Fırça Sanat Merkezi işbirliğiyle, 22 Temmuz tarihine kadar Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

21.06.2016 16:38

Sağlık sektörünün öncü ve lider markası Bayındır Sağlık Grubu, sanata ve sanatçıya verdiği desteğe bir yenisini daha ekliyor. Mükemmel bir tekniğe sahip olan ve bu tekniği renk, ışık ve gölge estetiği ile buluşturan sanatçı Zeki Çetinkaya'nın resim sergisi, Bayındır Kavaklıdere Hastanesi ve Fırça Sanat Merkezi işbirliğiyle 22 Temmuz 2016 tarihine kadar, Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

RESSAM ZEKİ ÇETİNKAYA

1949 Yılında Ankara'da dünyaya gelen sanatçı ilk, orta, lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Daha sonra İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitimini sürdürdü. Ressam olan babası Hasan Çetinkaya'dan ilk resim bilgilerini ve tekniklerini öğrenen sanatçı, objeleri detaylı resmetmeyi ve doğayı bir ışık süzgecinden geçirmeyi ilke edindi. Akademide Neşet Günal'ın öğrencisi olarak anatomi, desen ve kompozisyon bilgilerini geliştirdi.

Mükemmel bir tekniğe ve yüce bir ruha sahip olan Çetinkaya, çalışmalarını Ankara'da sürdürmektedir. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere pek çok koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı çeşitli atölyelerde resim öğretmenliği yapmakta ve eşsiz resim ve sanat tarihi bilgisini öğrencileri paylaşmaktadır. Kendisine tüm meslek hayatı boyunca destek veren hayat arkadaşı Nuran Çetinkaya ile evli olan sanatçı, üç çocuk ve üç toruna sahiptir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ressam Zeki Çetinkaya'dan Doğanın Işık Ve Gölgeyle Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement