Reyhanlı'da Hukuk Semineri - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'da Hukuk Semineri

Reyhanlı\'da Hukuk Semineri

Reyhanlı Yahya Turan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitime katkıda bulunmak maksadıyla seminer düzenlendi.

10.04.2012 10:21

Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Topluma Hukuk Bilinci Kazandırma Kurulu Reyhanlı Yahya Turan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitime katkıda bulunmak maksadıyla seminer düzenledi.

Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Topluma Hukuk Bilinci Kazandırma Kurulu'nun çalışması hak, hukuk, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü kavramları ile temel hak ve hürriyetlerin kullanılması önündeki engeller ve bu engellerin kaldırılmasında vatandaşa düşenler, yeni Anayasa çalışmaları ile Avukatlık mesleği hakkında bilgilendirme nitelikliydi. Lisede öğrenim gören öğrenciler ve bir kısım öğretmenin katıldığı seminer yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Topluma Hukuk Bilinci Kazandırma Kurulunun organize ettiği programda Hatay Barosu Avukatlarından Av.Mehmet Suruhan, Av.Cuma Es, Av.Mehmet Akhan sunum yaptı. Aynı zamanda emekli öğretmen de olan Av. Mehmet Saruhan öğrencilere, hak, hukuk, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü kavramlarını açıkladı. Temel hak ve hürriyetlerin kullanılması önündeki engelleri ve bu engellerin kaldırılmasında vatandaşa düşen görev ve ödevleri anlattı. Av.Cuma Es ise yeni Anayasa çalışmaları, Avukatlık mesleği ile ilgili konuşma yaptı. Ev.Mehmet Akhan ise güncel olaylarla ilgili öğrenci ve öğretmenlerden gelen soruları da cevapladı. Bu arada avukat olmak isteyen bir öğrenciye temsilen avukat cübbesi giydirildi. Çok güzel ve neşeli bir ortamda geçen program hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Reyhanlı'da Hukuk Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement