Rize 69 Yaşında Kaçkar Dağı'nın Zirvesine Tırmandı Hd - Son Dakika
Güncel

Rize 69 Yaşında Kaçkar Dağı'nın Zirvesine Tırmandı Hd

Rize'de, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulübü (KDRK) tarafından bu yıl 20'incisi düzenlenen Uluslararası Dağcılık Şenliği sona erdi.

31.07.2018 16:57

Rize'de, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulübü (KDRK) tarafından bu yıl 20'incisi düzenlenen Uluslararası Dağcılık Şenliği sona erdi. Şenlikte, eğitimci Hamit Turna (69) denizden 3 bin 937 metre yüksekteki Kaçkar Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. KDRK tarafından bu yıl 20'incisi düzenlenen Uluslararası Dağcılık Şenliği, Türkiye'den 90, Kosava'dan 4 ve Hollanda'dan 2 dağcının katılımı ile gerçekleştirildi. Rize'den araçlarla Çamlıhemşin ilçesi Kavron yaylasına çıkan dağcılar, 4 saat yürüyüşün ardından Mezovit yaylasına ulaştı. Burada kamp kuran ve çeşitli faaliyetler gerçekleştiren ekip, Kaçkar Dağı zirve tırmanışı, çevre dağlara gezi, yaylacılarla kültürel paylaşım, göllerde gezi ve yüzme etkinlikleri düzenledi. Etkinlikte, 3 bin 937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirildi. 50 dağcının katıldığı tırmanışta zorlu parkuru tamamlayan dağcılar, zirvede Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu. Etkinlik boyunca katılımcılara Kamp Sorumlusu Umut İpekçi ile antrenör Mehmet Emin Ayhan eğitim ve bilgilendirme yaptı. 5 gün süren faaliyetin sorunuda dağcılar geri döndü.

KDRK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kamp Sorumlusu Umut İpekçi, 20'inci kez bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirterek Bu faaliyet ilimiz de dağcık sporunun yapılması gelişmesi için önemli bir etkinliktir. Çok verimli bir kamp ve dağcılık eğitimi oldu. 50 dağcı bu etkinlikte başarılı bir şekilde zirve yaptı. Bu faaliyetlerimiz gelecek yıllarda da sürecekö dedi.

'BU BENİM İLK TIRMANIŞIM OLDU'

Eğitimci Hamit Turna da denizden 3 bin 937 metre yüksekteki Kaçkar Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. 6 saat süren zirve tırmanışını başarıyla tamamlayan Turna, zirvede poz verdi.

Daha önce dağda tırmanış yapmadığını belirten Hamit Turna, '2 yıldır bu sporun içerisindeyim. Tırmanış öncesi hazırlık ve eğitimler aldım. Önemli olan bu aktivite ile uğraşırken önünüze hedefler koymaktır. Bu benim ilk tırmanışım. Güzel bir faaliyet oldu. Çok mutluyumö dedi.

Rize 69 Yaşında Kaçkar Dağı\'nın Zirvesine Tırmandı Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize 69 Yaşında Kaçkar Dağı'nın Zirvesine Tırmandı Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement