Rize Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu. - Son Dakika
Güncel

Rize Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu.

Rize Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Tek Gıda-İş Sendikası'nın Çaykur'da uyguladığı ancak düşük işçi katılımı nedeniyle iptal edilen grevi değerlendirdi, sendikanın artık masaya oturup pazarlık yapacak gücü olmadığını söyledi.

24.04.2013 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Tek Gıda-İş Sendikası'nın Çaykur'da uyguladığı ancak düşük işçi katılımı nedeniyle iptal edilen grevi değerlendirdi, sendikanın artık masaya oturup pazarlık yapacak gücü olmadığını söyledi. Sütlüoğlu, yaş çay alımında randevulu sisteme geçileceğini de açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyip grevi değerlendiren Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, 9 bin 687 işçinin iş başı yaptığını ve Tek Gıda-İş Sendikası'nın aldığı grev kararının başlamadan sona erdiğini belirterek, 'İşçimiz grev kararına karşı duyarlı davrandı. İşçi kardeşlerimize bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle 7 bini mevsimlik, 2 bin 687'si de kadrolu olmak üzere 9 bin 687 işçi iş başındadır. Sadece 198 mevsimlik işçimiz il dışında olduğu için iş başı yapamadı. Onlar da en kısa sürede iş başı yapacak. Biz grev olayını gündemimizin dışına çıkardıkö dedi.

SENDİKANIN ARTIK MASAYA OTURUP PAZARLIK YAPMA GİBİ BİR GÜCÜ YOKTUR

Grev kararı ile bölge insanının ve çay üreticisinin ciddi endişeler yaşadığını ifade eden Sütlüoğlu, şöyle konuştu:

'Akli selim galip gelmiştir. Şimdi her şey normal rayında. Grev öncesinde anlaşma olabilirdi. Buna gayret ettik, zeytin dalı uzattık. Ama onlar katı bir tutum sergilediler. Bazı ilave tekliflerde yapıldı. Onu da kabul etmediler. Grev demek bir yerde 'Görüşmeler bitmiştir, biz kavgayı tercih ettik. Kavgayla sizin kafanızı kıracağız, sırtınızı yere getireceğiz. Dediklerimizi de zorla yaptıracağız' demek istediler. Ama kendi sırtları yere geldi, dediklerinin tersi oldu. Hiçbir şey grevden önceki gibi olmayacak. Sendika yönetiminin artık masaya oturup pazarlık yapma gibi bir gücü yoktur. Üyelerinin desteğini kaybetmiştir. Üyeler bir yerde gensoru ile onların yetkilerini düşürmüşlerdir. Bütün işçilerimiz yüksek bir sorumluluk duygusu ile fedakarca gelip iş başı yapmışlardır. Güvenini kaybeden bir hükümetin durumu neyse sendikanın da bugünkü durumu da odur. Şu anda sendika yönetiminin görüşme yapacak, pazarlık yapacak gücü yoktur.ö

RANDEVULU SİSTEMLE ÇAY ALIMI BAŞLAYACAK

Bu yıl yaş çay alımlarında randevulu sisteme geçiş yapılacağını ifade eden Sütlüoğlu, 'Vatandaşımızın sıkışmaması ve çayın taze olarak verilebilmesi için kampanyayı erken başlatacağız. Çayını taze toplayan ve bu nedenle kilo kaybı yaşayan üreticilerimize yönelik teşvik uygulaması başlatacağız. Çayın tamamını üreticimize sıkıntıya sıkmadan taze olarak alarak işlemek ve kaliteli çay üretimi yapmak istiyoruz. Çay üreticimiz genelde küçük çiftçi mahiyetindedir. 5 dönüme kadar çayı olan üreticilerden her hafta bir gün çay alacağız. Randevulu sistemle izdiham olmadan çay alımı yapacağız. Bu yıl çay sezonu rahat bir ortamda geçecekö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement